Recepti

Pileći bataci u sosu od višanja

Slađana Šćekić je poslala recept za pileće batake u sosu od višanja. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Nedelja, 04.12.2016.

16:06

Izvor: Super žena

Pileći bataci u sosu od višanja

Podeli:

Za sve ljubitelje nečeg novog i veoma neobičnog …. slatko – slano – kiselkast ukus oduševiće vas ….

Sastojci: 1 kg pilećih bataka, 1 kesica ili 2 kašike začina Ras El Hanout.

Sastojci za sos od višanja: 400 gr višanja, malo cimeta, soli, po ukusu malo šećera, 100 ml kisele pavlake, 2 kašike gustina.

Priprema: 1. Svaki batak i karabatak dobro istrljati začinom i poređati u vatrostalnu činiju i peći. Servirati ispečene batake sa obarenim pirinčem i sosom od višanja i naravno uz obavezne beskvasne integralne pituljice…

2. U šerpicu staviti višnje, cimet, so, šećer, naliti sa vodom toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva. Dok se višnje kuvaju (5 min) sjediniti pavlaku sa gustinom i sipati u kuvane višnje, dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust, dodati malo vode.

Servirati uz pečene batake u posebnoj činiji i uživati u predivnom slatko kiselkastom ukusu, uz obaveznu čašu vina. Prijatno!

*Začin Ras El Hanout meni je stigao sa Novog Zelanda od drage prijateljice a sadrzi sve ovo… Sastojci su slatkaste arome (cimet i karanfilić), ljuti (biber i gvinjeski biber) i gorki (kubeba biber). Može da sadrži i kardamom, ljutu papriku, muskatni oraščić, ali i afrodizijačku špansku mušicu (Lytta vesicatoria).

*ALT

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare