Recepti

Pileće pljeskavice

Stanica Ceganjac je poslala recept za pileće pljeskavice. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Nedelja, 04.12.2016.

16:12

Izvor: B92

Pileće pljeskavice

Podeli:

Sastojci: 2 pileca filea, 1 struk praziluka, 2 glavice crnog luka, 1 kašika vegete, pola isceđenog limuna, malo ulja.

Priprema: Iseckati 2 crna luka i staviti da se przi dok ne postane staklasto. Dodati iseckan praziluk, pomesati i dopržiti. Skloniti sa strane da se skroz ohladi. U secku samleti 2 pileća filea pa u to iscediti pola limuna i dobro sjediniti, pa dodati kašičicu začina. Kada je luk dobro ohlađen sjediniti pile i luk i praviti loptice tj.pljeskavice. Zatim na foliji ili tacni ostaviti pljeskavice da odstoje 10tak minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni pa pljeskavice poređati u plehu i peći na 220 stepeni 20 minuta.

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare