Recepti

Torta sa rolatima

Marija Stolić je poslala recept za tortu sa rolatima. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Petak, 16.12.2016.

16:02

Izvor: B92

Torta sa rolatima

Podeli:

Potrebno je:

  • 2 gotova Vincinna rolata od po 300 gr
  • 600 ml slatke pavlake
  • 200 gr zamrznutih malina
  • 150 gr čokolade
  • 3 kašike šećera

Priprema:

Rolate iseći na kolutiće debljine 1cm. Uzeti oblu posudu prečnika 24 cm, dubine 12 cm, obložiti je providnom folijom. Isečene kolutiće rolata poređati kružno po stranicama posude. Umutiti 200 ml slatke pavlake, dodati zamrznute maline i sve dobro umutiti. Smesu premazati preko poređanih kolutića rolata. Umutiti 200 ml slatke pavlake, dodati 150 gr istopljene čokolade. Masu staviti preko fila od malina. Umutiti 200 ml slatke pavlake i premazati preko fila od čokolade. Preko poređati kolutiće rolata i ostaviti u fižider da stoji preko noći. Sutradan tortu staviti na tacnu i ukloniti foliju.

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare