Recepti

Piramida oblande

Dijana Popović je poslala recept za piramida oblande. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Petak, 23.12.2016.

13:42

Izvor: B92

Piramida oblande

Podeli:

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 25 kašika mleka
  • 250gr šećera
  • 250gr putera
  • 400gr mlevenog keksa
  • 200gr mlečne čokolade
  • 1 kašika ruma priprema

Priprema:

Mleko i šećer staviti na ringlu i kad počne da se šećer topi u to dodati puter. Mešati na laganoj vatri, kad se puter sjedinio sa mlekom i šećerom skloniti sa ringle, pa u to dodati otopljenu čokoladu i keks. Sve fino sjediniti i prohladiti, u prohlađen fil dodati rum, nafilovati oblande, ali ostaviti malo fila jer treba za filovanje traka. Nafilovane oblande odmah iseći na četiri trake iste širine zatim filom spojiti po dve trake tako da se složi jedna na drugu, pa se dobiju dve visoke trake. Tako visoke trake uviti u pvc foliju pa ostaviti u zamrzivač na 30 minuta. Posle 30 minuta hlađenja u zamrzivaču trake se seku dijagonalno od ćoška do ćoška, a kad se preseku dobiju se dva trougla, unutrašnju stranu trougla namazati filom, pa onda drugi trougao okrenuti suprotno od onog što je namazan. Znači, strana trougla koja je gledala ka vama sad se okrene suprotno od vas i kad se tako uradi dobije se oblik piramide. Napravljene piramide staviti u pvc foliju, pa ih staviti u frižider i sutradan iseći.

Prijatno!

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare