Prestanite odmah: Ova ženska greška u seksu užasava muškarce

Muškarci misle da ste seksi dok ih sami ne uverite u suprotno, objašnjava Laurel, stručnjak za veze.

Subota, 01.08.2015.

09:25

Izvor: besnopile.rs

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Mnoge žene se osećaju nesigurno u sopstvenoj koži, pa često traže potvrdu od svojih partnera da su im seksi, ni ne shvatajući koliko takav manjak samopouzdanja negativno utiče na odnos i na seksualnu želju.

Ako partneru često postavljate pitanja poput: “Izgledam li debelo u ovome?”, “Vidiš li ovaj višak koji se pojavi kad obučem farmerke?”, “Da li sam ti seksi?”… Bolje je da prestanete s tim što pre.

Stručnjak za veze Laurel Hous smatra da zbog učestalog isticanja vlastitih mana ne činite dobro ni sebi, a ni vašoj vezi.

“Muškarci misle da ste seksi dok ih sami ne uverite u suprotno. Iako se svako od nas ponekad zbog nečega oseća nesigurno, to ne znači da je zdravo konstantno kritikovati samog sebe i ljutiti se ako partner ne vidi vaše male nesavršenosti”, objasnila je Laurel.

“Ako želite da vaš odnos bude još bolji i da traje, morate da obuzdate sopstvenu nesigurnost. Ionako već znate da vas obožava, da ste mu seksi i da želi da bude s vama zbog toga što jeste i kakvi jeste. Zašto uopšte da to dovodite u pitanje?! Vreme je da dignete glavu i da poradite na samopouzdanju”, savetuje ona.

Već je bilo govora o tome koliko je samopouzdanje važno za uspeh u vezi, kao i za zdrav seksualni život. Muškarce uzbuđuje kad je partnerka sigurna u sebe i kad se dobro oseća u sopstvenom telu. Nesigurnost i kvalitetan seksualni život ne idu zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.