Zašto žene (ne) bi trebalo da pristanu na analni seks

Voleli ga ili ne, o analnom seksu se sve više govori. Rezultati jedne britanske studije potvrđuju da se mlade žene upuštaju u ovu avanturu iz često pogrešnih razloga.

Subota, 01.08.2015.

15:32

Izvor: ordinacija.hr

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Vođe studije su pokušali raznim upitnicima da prikupe informacije o tome u kojim situacijama dolazi do analnog seksa i iz kojih se razloga na njega pristaje.

Na uzorku od 130 heteroseksualnih muškaraca i žena, stanovnika gradova i sela Engleske, sprovedena su ispitivanja o seksualnim navikama ove grupe.

Ispostavilo se kako muškarci i žene imaju različita mišljena o analnom seksu i u njega se upuštaju iz različitih razloga. Dok muškarci analni seks povezuju s užitkom i seksualnim dostignućima, žene spominju strah od fizičkog bola i narušenu reputaciju.

Muški ispitanici napominju kako uživaju u analnom seksu jer je uzbudljiviji od vaginalnog jer pruža više zadovoljstva, a asocira ih i na pornografiju, dok žene kažu kako to čine samo kako bi ugodile muškarcu. Oba pola su zaključila kako žene obično moraju da se mole kako bi pristale, a ako odbiju muškarci ih smatraju "uštogljenim".

Ideja "ako probaš, svideće ti se" česta je metoda kojom se muškarci služe kako bi dobili ono što žele. Na žalost, većina ispitanika nije bila svesna kako se analnim seksom mogu preneti mnoge zarazne bolesti.

Jasno je da su autori istraživanje sproveli uz pomoć male grupe ljudi, pa se ovi rezultati ne mogu odnositi na sve muškarce i žene, ali je ipak šokantno znati koliko štetni mogu da budu stereotipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.