Brutalno iskreno: "Imam pet pitanja za sve muškarce koji žele seks bez zaštite"

"Skoro svaki tip sa kojim sam spavala pokušao je da izbegne kondom. Kao da je u pitanju epidemija. Kao da svi misle da su imuni na bolesti. Ali to nije istina i zato želim da postavim par pitanja svim muškarcima koji misle da je OK imati seks bez kondoma", započinje svoje brutalno iskreno pismo čitateljka magazina "Elit dejli".

Sreda, 06.01.2016.

13:15

Izvor: 24sata.rs

Brutalno iskreno:
foto: Thinkstock

Podeli:

1. Da li uopšte razumeš kako funkcionišu seksualno prenosive bolesti?

Da li je moguće da si toliko glup? Ili još gore, da li uopšte nisi svestan ili ti jednostavno nije stalo?

Nije mi bitno ako ti je seks „bolji“ jer ne nosiš kondom. Tvoje samopoštovanje je verovatno na nuli ako nisi zabrinut za hlamidiju, herpes, HIV...

2. Šta misliš o trudnoći?

Pretpostavljam da bi ti bilo svejedno ako umrem. Ali šta bi se desilo ako bih zatrudnela tokom jednog seksa bez kondoma, a tri godine kasnije bi ulicama skakutala mini verzija tebe, da li bi te onda bilo briga?

Većina mojih seksualnih partnera čak ni ne pita da li koristim kontraceptivne pilule. Umesto toga mi objašnjavaju da će biti pažljivi bez kondoma.

Verovali ili ne, pažnja nije toliko efikasna kao što mislite. Čak i da budete pažljivi, vi niste ti koji će se sledećeg jutra probuditi brinući o tome da li će tog meseca dobiti menstruaciju.

3. Da li ti je uopšte stalo do sebe?

Mogu da razumem ako ti nije stalo do mene. Ali činjenica da si spreman da sebe izložiš riziku i zaraziš se mene potpuno zbunjuje. Naravno, ovo je samo jedno od pitanja koja sebi moraš da postaviš pre nego što imaš seks.

Znam da možda izgledam „čisto“, ali kako možeš da znaš da to i jesam!

4. Da li zaista veruješ da 10 minuta zadovoljstva vredi dovoljno da ne razmišljaš o opasnim posledicama?

Ne interesuje me koliko ti je penis lep. Ne zanima me to što smo oboje napaljeni ili koliko si vešt ljubavnik. Da li je bilo koji orgazam vredniji od zdravlja, važniji od života?

Možemo da imamo sjajan seks i sa kondomom. Ako se ja osećam bezbedno i opušteno jer ga nosiš, seks će verovatno biti još bolji.

5. Da li se nadaš da ćemo ćutati?

Možda su devojke u prošlosti ćutale, pa misliš da možeš sve i izvučeš se. Ne više. Ne želim da ćutim i ležim mirno dok ti ugrožavaš moje telo.

Priznajem, i ja sam donedavno ćutala. Ponekada se plašimo da progovorimo jer smo uplašene ili ne želimo da tebi kvarimo doživljaj i uživanje.

Ali sada, ako ćemo imati seks, jasno i glasno ću ti reći da uzmeš kondom i staviš ga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.