Potpuno neverovatno: Ovakve žene su sklonije seksu za jednu noć

Najnovije istraživanje je pokazalo da žene sa višim obrazovanjem i većim koeficijentom inteligencije teže ulaze u veze, ali zato imaju više seksualnih izleta.

Nedelja, 31.01.2016.

13:11

Izvor: B92

Potpuno neverovatno: Ovakve žene su sklonije seksu za jednu noć
Thinkstock

Podeli:

Najnovije istraživanje donelo je veoma zanimljive rezultate.

Naime, radi se o tome da žene sa višim obrazovanjem i većim koeficijentom inteligencije teže ulaze u veze, ali zato imaju više seksualnih izleta.

Pretpostavlja se da je to zato što inteligentnije žene manje robuju društvenim normama i patrijarhalnim načelima. S druge strane, kada je reč o upoznavanju partnera za vezu, njihovi kriterijumi umeju biti izuzetno visoki i one teško pristaju na kompromise.

Zato su sklone da svoje potrebe za strašću i bliskošću ispunjavaju kratkim susretima seksualne prirode.

Rezultati su dobijeni na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo hiljadu žena. One su anonimno rešavale test inteligencije i opšte kulture, a zatim su popunjavale upitnik o seksualnim navikama.

Kako se jedna od ispitanica izjasnila ” Ne želim da svoje dragoceno vreme trošim na nekog ko mi ne odgovara. Seks je zabavan i opušta me. Nisam njime opterećena. Skoro da uopšte ne razmišljam o tome. Kada se kockice poklope, jednostavno se prepustim. Ko kaže da zbog tog zadovoljstva moram da trpim nečije hirove ili da čekam nekakvog gospodina Pravog?”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.