Svi tvrde da je nemoguće, ali evo kako ipak možete da održite strast u dugim vezama

Ključ dugog dobrog seksualnog života možda i nije tako nedostižan kao što mnogi veruju.

Subota, 23.07.2016.

15:25

Izvor: Super žena

Svi tvrde da je nemoguće, ali evo kako ipak možete da održite strast u dugim vezama
foto: Thinkstock

Podeli:

Koliko ste puta čuli da strast nestaje s vremenom i da seksualni život sa jednim te istim partnerom postaje s vremenom dosadan i monoton.

Ipak istraživači iz Izraela došli su do zaključka da ako se stvari između partnera odvijaju dobro izvan spavaće sobe i seksualni život može da ostane zagrejan.

"Istraživanje nam je pokazalao da ukoliko partneri paze i vode računa jedno o drugome, seksualna želja može itekako da opstane“, rekla je vođa studije, profesorka psihologije Gurit Birnbaum.

Ukoliko je muškarac obazriv prema svojoj lepšoj polovini to će kod nje povećati žeju za bliskošću.

Razumevanje, saosećajnost, strpljenje na mnogo dubljem nivou je znak da neko zaista brine o nama, a to je ženama jako važno kao i muškarcima.

"Harmoničan odnos je ono što jednu vezu čini posebnom, tada se partneri osećaju da je ono što imaju posebno što je zapravo ono što svi tražimo od veze“, kaže ona.

U istraživanju učestvovalo je 100 parova koji su svakoga dana vodili dnevnik o seksualnim aktivnostima, ali i povezanosti van spavaće sobe.

Konačan rezultat pokazao je da svaki put kada je partner zadovoljio očekivanja van čaršava to je povećalo seksualnu želju kod druge strane.

Povećajte bliskost i seksulani život će biti bolji, zaključak je studije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.