Odjednom je raskinuo i nestao: 8 glavnih razloga zašto je ovako postupio

Otkrivamo vam neke od najčešćih razloga koji stoje iza naglih i neobjašnjivih raskida.

Utorak, 23.08.2016.

16:23

Izvor: B92

Odjednom je raskinuo i nestao: 8 glavnih razloga zašto je ovako postupio
foto: Thinkstock

Podeli:

Jeste li se ikada našli u situaciji kada je partner prekinuo svaki kontakt sa vama ili odjednom tražio da se raziđete? Na početku se jako zavolite, i kako veza odmiče tako usledi naglo zahlađenje i raskid.

Ovih 8 razloga su verovatno odgovor na pitanje zašto se veza tako brzo prekinula:

Prebrzo ste se krenuli.

Ako se oboje prejako unesete na početku i date sve jedno drugom bez razmišljanja da ipak treba neke stvari da idu polako, ovo će stvoriti prostor za neuspeh. Svaka uspešna veza zahteva vreme da bi se razvila u istu.

Umislili ste da je vaša veza savršena.

Ako uhvatite sebe da govorite da vam je veza savršena, vreme je da vas neko probudi iz tog sna. Svi imamo mane i najbolje bi bilo da se sa time suočite u što ranijoj fazi veze, jer neke mane možete da zavolite, ali neke je teško prevazići.

Niste dovoljno poznavali osobu sa kojom ste izlazili.

Ugavnom je potrebno minimum 6 meseci da se upoznate sa osobom na pravi način. Tek kada upoznate partnera kakav on zapravo jeste u tom momentu možete da se opredelite da li želite da ga zadržite ili ne.

Niste primetili da partner nosi neki teret iz prošlosti.

Kada uđete u vezu, vrlo je izvesno da ćete u nekom trenutku saznati nešto iz njegove prošlosti što je ostalo neraščišćeno. To su uglavnom neke traume iz detinjsta koje osoba još uvek nije prevazišla. Ozbiljno se pozabavite ovim problemom i dobro razmislite da li možete da se nosite sa tim.

Nestala je romantika.

Partner je bio jako romantičan u početku. Spremao vam je večeru uz sveće i donosio čokoladu kad ste bili bolesni, ali jedini vid romantike sada je ležanje i gledanje filmova po ceo dan. Kada potpuno nestane romantika, nestala je i veza.

Saznali ste da je on običan laskavac i lažov.

Ne, ne pričinjava vam se, znate da prepoznate kada neko laže. Laganje je često odraz velikih mana u karakteru, generalno ne može da se iskoreni. Takva vam osoba ne treba u životu.

Saznali ste da vam se osećanja ne podudaraju.

Dok ste priželjkivali vezu bili ste jako uzbuđeni, ali kada ste konačno ušli u nju, jedino što osećate je jedna velika emotiva neispunjenost. Svi iskazujemo emocije i ljubav na drugačiji način, ukoliko se njegov način iskazivanja ljubavi ne uklapa sa vašim, ne gubite vreme.

Odjednom ste postali osoba koja mora da se menja.

On iz čista mira počinje preuzima ulogu "šefa" u vašoj vezi? Dobijate odjednom svojevrstan vodič "kako biti u vezi" sa detaljnim instrukcijama kako da živite, sa kojim prijateljima se smete i ne smete viđati, koliko smete da izlazite i sve te sitnice koje morate izmeniti pod izgovorom da je to dobro za izgradnju bolje verzije vaše ličnosti? Koliko će vam trebati vremena da shvatite da ovo nije "posao" za koji ste se prijavili, presudite sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare