Evo zašto svom dečku morate da ispričate sve o bivšima

Budite iskreni.

Nedelja, 28.08.2016.

09:20

Izvor: telegraf.rs

Evo zašto svom dečku morate da ispričate sve o bivšima
Thinkstock

Podeli:

Iako bi momci najviše voleli da su vam prvi i jedini, prošlost se ne može izbrisati.

Kada je reč o bivšim partnerima, svi se možemo složiti sa time da je njihovo mesto ipak u našoj prošlosti, i da se na staro nikako ne treba vraćati, kao ni osvrtati unazad, a kamoli pominjati ih sadašnjem momku.

Ali ipak kako bi nastavili dalje, i imali budućnost sa novim dečkom, moramo se suočiti sa stvarima koje su se desile u prošlosti a koje uključuju i informacije o bivšima, barem onima sa kojima smo proveli neko izvesno vreme.

Slažemo se da bivši partner nije baš najbolja tema za razgovor sa novim partnerom, ali i te kako može doprineti vašem zbližavanju, a evo i na koji način.

Učenje na greškama

Zašto ste prekinuli? Ko s kim? Kada je sve krenulo po zlu? Odgovori na ova pitanja, bit će odlične lekcije za oboje.

Sprečavanje neprijatnih situacija

Znate ono, kad neko u društvu neko spomene vašeg bivšeg, a on nema pojma o kome se radi. Ili još gore, kada zajedno naletite na jednog. I dok će vama to biti neugodno iskustvo, njemu će biti još neprijatnije.

Postaćete povezaniji

Naučna je činjenica da se ljudi osećaju bolje povezan sa drugim ljudima, kada s njima dele lične priče.

Više razumevanja

Neke bivše veze su traumatičnije od ostalih. A ako takva iskustva podelite sa sadašnjim partnerom, on će biti u mogućnosti bolje razumeti neke druge stvari u tvom životu, posebno one sa kojima još uvek imate poteškoća, kada je u pitanju način na koji se morate nositi s njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.