Frojd nije bio u pravu: Vaginalni orgazam nije najbolji, ali evo koji jeste

Većina ljudi smatra da je vaginalni orgazam bolji od orgazma koji se doživljava draženjem klitorisa. Ideja potiče od velikog psihologa Frojda, ali danas se pitamo, da li je on bio u pravu?

Subota, 14.01.2017.

15:16

Izvor: Super žena

Frojd nije bio u pravu: Vaginalni orgazam nije najbolji, ali evo koji jeste
Foto: Thinkstock

Podeli:

Novo istraživanje razbija mit da je najbolji orgazam vaginalni. Naime, istraživači su ispitivali žene o vrstama stimulacije koje utiču na njihov doživljaj orgazma, kao i to kojeg im je inteziteta.

Žene su se međutim složile da obe vrste orgazma, i vaginalni, i klitorisni doživljavaju podjednako često, i da vaginalni nije jedina vrsta orgazma koju mogu da dožive. Iznenađujuća činjenica jeste da je i stimulacija klitorisa jako važna pre penetracije, i da žene češće doživljavaju vaginalni orgazam ukoliko je pre toga usledila predigra.

Ne postoji samo jedna vrsta orgazma, otkriva istraživanje, već više njih, što posebno raduje one koji su brinuli da je možda Frojdov stav tačan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.