Parovi, oprez: Evo kada vam partner može "dosaditi" u krevetu

Ovo je možda i najkritičniji period u vezi kada treba da obratite pažnju na odnos sa partnerom.

Petak, 21.04.2017.

14:14

Izvor: B92

Parovi, oprez: Evo kada vam partner može
Foto: Thinkstock

Podeli:

Možda ste mislili da je potrebno pet, deset ili petnaest godina kako bi vam dosadio seks sa vašim partnerom, ali nova studija zapravo pokazuje da seksualno zadovoljstvo u vezi traje mnogo kraće.

Na Univerzitetu Ludvig-Maksimilijan u Minhenu, naučni tim rešio je da se pozabavi temom seksualnosti i samim tim oceni koliko dugo užitak u krevetu sa partnerom može da traje, a da ne dosadi!

Tako su stručnjaci anketirali 3.000 ljudi starosti između 25 i 41 godine, postavljajući im nekoliko pitanja u okviru kojih su ocenjivali svoje seksualne živote.

Rezultati su onda analizirani kada je pronađeno da su ispitanici bili najispunjeniji svojim seksualnim životom u toku prve godine veze.

Suprotno popularnom verovanju, studija je pokazala da parovi koji imaju decu, jednako imaju ispunjen seksualni život, te ona ne utiču negativno na njega.

"Nismo pronašli da deca imaju veliku ulogu u seksualnom zadovoljstvu partnera", rekla je Klaudija Šmajdeberg.

Zanimljiv je podatak da na loš seks i smanjivanje seksualne želje najviše utiču svađe, te vam savetujemo da pažljivo birate reči i uvek ih argumentujete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare