Srpska glumica o 18 godina starijem suprugu: "Ne verujem u razliku u godinama"

Koja je prihvatljiva razlika u godinama između muškarca i žene? Da li muškarac treba da bude stariji od partnerke ili obrnuto?

Petak, 12.05.2017.

15:15

Izvor: Super žena

Srpska glumica o 18 godina starijem suprugu:

Podeli:

Ceo svet i dalje bruji o tome da novi francuski predsednik Fransoa Makron ima 24 godine stariju suprugu Brižit. Na našim prostorima to je još tabu, iako se sa druge strane prećutno podržava američki predsednik Donald Tramp koji je isto toliko stariji od svoje Melanije.

Glumica Vanja Milačić u srećnom je braku sa 18 godina starijim advokatom Božom Prelevićem.

"Ja ne verujem da postoje razlike u godinama, ja verujem da postoje sve druge razlike osim razlike u godinama, u karakteru, vaspitanju, pristupu, iskustvu, mišljenju, ali svakako ne u godinama. U našem braku se to ne oseća i nije se nikad ni osećalo", rekla je u emisiji "150 minuta".

Kaže da kada se zaljubila pre 10 godina nije slušala ničije savete.

"Sećam se novinskih članaka iz tog perioda koji su bili dosta agresivni i potencirali tu temu, a što se tiče okoline, ko god nas je upoznao, osetio je šta je ispod toga."

Psiholog Ana Mijalković kaže da u našem društvu postoje kulturni stereotipi da to nije u redu.

"To vodi poreklo iz starijih vremena, ta tradicija se prenosila, ali u mikrokulturama to nije tako. U džet-setu je na primer popularno da žena bira mlađeg. Vreme nam je donelo termin predatorke, kuguarke ili milforke, koje na neki negativan način obeležavaju žene. Najbitnije da osobe u vezi, bez obzira na godine i motiv spajanja - ljubav, bliskost, zabava ili seks, budu usaglašene oko svojih potreba."

I Vanja, i Ana usaglasile su se oko citata iz predstave "Cimet i vanila".

"Kada imate 40 godina možete da imate čoveka 20 godina starijieg, i muškarca koji je 20 godina mlađi. Kad imate 20, onda je cela jedna polovina onemogućena."

Pogledajte prilog iz emisije "150 minuta":

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.