Bivši je stalno "lajkovao" seksi žene na Instagramu: Raskinuli smo i sada postavljam granice

Da li Instagram utiče na vaš odnos sa parnerom? Ova dama je na jednom internet-portalu napisala ispovest u kojoj je otkrila kako se popularna društvena mreža odrazila na njene emotivne veze.

Petak, 08.12.2017.

16:39

Izvor: Super žena

Bivši je stalno
Foto: Thinkstock

Podeli:

"Ako ste ikada gledali aktivnosti svojih pratioca na Instagramu sigurno ste primetili de vam Instagram, zahvaljujući posebnom algoritmu, otkriva fotografije nepoznatih devojaka, koje je, recimo, vaš partner lajkovao? Ja jesam, i to se stalno dešavalo.

Svaki put, to bi me toliko dovelo do ludila da bih "slikala ekran" i pisala svojim prijateljicama.

Kada se to prvi put desilo, bilo smo već nekoliko meseci zajedno, a on je zbog posla dosta putovao po zemlji. Nakon što sam primetila da on lajkuje fotografije seksepilnih žena, a pretežno zadnjica, zapitala sam se šta se onda dešava 3.000 kilometara dalje. Poslala sam mu poruku, a on mi je odgovorio da razume da mi to smeta. Tada sam mislila da smo konačno rešili tu stvar.

Ipak, nakon godinu dana veze, videla sam da je nastavio po starom...

Sam pogled na fotografije koje je lajkovao, a reč je mahom o obnaženim devojkama, izazivale su u meni mučninu. Ponovo sam mu poslala poruku pitajući šta se dešava sa lajkovanjem. Za razliku od prošlog puta, on mi je nagovestio da nema nčeg lošeg u tome, kao i da je sasvim normalno da misli da njegovi prijatelji izgledaju dobro. Branio se činjenicom da to ništa nn znači.

Neću da se pretvaram da mi to ništa ne znači.

Osećala sam se loše i poniženo zbog toga. Čak i sada, nisam sigurna da li je moja reakcija bila preterana.

Sve veze su drugačije, ali kad sam shvatila da dane provodim na totalno nepoznatim Instagram profilima žena, shvatila sam da u mojoj vezi nedostaje poverenje. Uskoro, mi smo i raskinuli…

Sada znam da postavim granice.

Na Instagramu, mi imamo moć da prezentujemo sebe na način koji želimo, bilo da je to stvarnost ili ne. Moj bivši dečko je tvrdio da njegove navike nisu vezane za flert, ali smatram da je svaki lajk neki način komunikacije. Možda sam ja bila naivna, ili samo ne razumem način na koji fukncionišu društvene mreža, ali mi je jasno da je moj nekadašnji partner tim postupcima davao na značaju ženama koje praktično ne poznaje."

Da li ste ikada doživeli ovo? Da li smatrate da nema ničeg lošeg u lajkovanju tuđih slika?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.