Zdravlje žene

Recept ruske medicine: Očistite creva na prirodan način

Čišćenje creva pomoću ovog recepta neka traje mesec dana. Nakon toga, creva su preporođena.

Četvrtak, 26.03.2015.

15:21

Izvor: atma

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Viktorija Semjonova, stručnjak za prirodno lečenje, daje recept za, kako ona kaže, radikalno čišćenje creva.

Za ovaj recept biće vam potrebni sledeći sastojci: pola kilograma sveže šargarepe, pola kilograma sveže cvekle, šaka suvih kajsija, šaka suvog grožđa, kašika meda.

Priprema: Uzmite pola kilograma sveže šargarepe i isto toliko sirove cvekle. Povrće sitno naseckajte i stavite u neoštećeni emajlirani lonac. Prelijte kipućom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte po jednu šaku seckanih suvih kajsija i suvog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Odmah zatim skinite lonac s vatre.

Kad se malo ohladi, dodajte u to jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suvom mestu. Nakon toga tečnost dobro istisnite i procedite. Tečnost ćete da pijete, a ostalo možete da iskoristite za kulinarske svrhe. Ovo je količina za otprilike dva dana kure.

Konzumiranje: Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno pre obroka. Čišćenje creva pomoću ovog recepta neka traje mesec dana. Nakon toga, creva su preporođena. Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.

Kako ovo deluje

Sinergija ovih sastojaka je upravo ciljano usmerena na veliko čišćenje creva.

Cvekla je neverovatno prirodno sredstvo za čišćenje krvi i creva i pruža velike dobrobiti jetri. Zdravlje, odnosno čišćenje jetre i debelog creva su najvažnije stvari koje mogu sve da promene – s ovim možete da utičete na celokupno zdravlje i dobrobit organizma. "Kraljica zemlje" sadrži gotovo sve mineralne sastojke: kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fluor, sumpor, jod, brom, litijum, rubidijum i stroncijum, a prisutni su i vitamini B1, B2, B6 i C. Osim što čisti creva, pomaže u borbi s rakom i u lečenju bubrežnih i kamena u žuči.

Šargarepe su osnovna namirnica za detoksikaciju tela jer su bogate antiokidansom beta-karotenom, koji se u telu pretvara u vitamin A. Antioksidantsko delovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj.

Vitamin A, kojeg takođe ima u šargarepi, nužan je za pravilan rad imunog sistema. Ova hranjiva materija štiti kožu i ćelije koje oblažu disajne puteve, sistem za varenje i urinarni trakt, pa ih tako održavaju zdravima na način da funkcionišu kao barijere i oblikuju "prvu liniju odbrane" protiv infekcija.

Jedenje suvih grožđica i kajsija poboljšava rad creva, podmlađuje jetru i slezinu, vraća jetru u njen prirodni kapacitet i funkcije, a odlične su i ako patite od preterane sluzi i vlažnosti u stomaku.

Med pomaže kod bržeg zacelivanja rana, bolesti creva i želuca, povišene telesne temperature, a može da se koristi i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog lečenja. Med ojačava naš imunitet i ima antibakterijsko svojstvo, iznutra, kao i spolja, pa tako pomaže telu da se izleči i očisti.

Izvor: atma.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.