Zdravlje žene

Med i cimet kao najbolji lek: Sve primene moćne mešavine

Ova dva sastojka kada se pomešaju između ostalog čiste probavni trakt od parazita i bakterija.

Utorak, 31.03.2015.

15:31

Izvor: aura

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Mešavina koju mnogi nazivaju pravom bombom zdravlja jeste med sa cimetom, zbog antiseptičkog i antibakterijskog delovanja.

Medicinska istraživanja pokazala su da kombinacija meda i cimeta ublažava tegobe u slučaju bolesti srca, infekcijeurinarnih kanala, loše probave i prehlade, a sprečava i leči akne, bubuljice i zubobolju. Takođe, ova dva sastojka kada se pomešaju čiste probavni trakt od parazita i bakterija, koji usporavaju varenje i uzrokuju nagomilavanje toksina u organizmu.

Redovna upotreba meda i cimeta povećava životnu energiju i seksualni nagon, ali i daje osećaj spokojstva i zadovoljstva.

Upotreba meda i cimeta u zavisnosti od tegoba:

Za srčana oboljenja

Od cimeta i meda napraviti smesu i namazati na hleb. Najbolje je uzimati je za doručak i smanjićete nivo holesterola, sprečava pojavu srčanog udara i ujednačiti srčani ritam.

Infekcija bešike

U čašu mleka umešati 2 kašike cimeta u prahu i kašičicu meda i popiti. Ova mešavina uništava bakterije u mokraćnoj bešici.

Zubobolja

Pomešati kašičicu cimeta u prahu i 5 kašika meda pa stavljati na zub 3 puta dnevno dok bol ne umine.

Prehlada

Tri dana treba uzimati kašiku mlakog meda sa 1/4 kašičice cimeta. Na ovaj način leči se i hronični kašalj, kao i upala sinusa.

Opadanje kose

Mešavinu od 3 kašike toplog maslinovog ulja, kašike meda i kašičice cimeta naneti na kosu i držati oko 15 minuta,a zatim isprati. Upotrebom ovog preparata postiže se željeno dejstvo u veoma kratkom roku.

Loša probava

Pre obroka treba pojesti 2 kašike meda posute cimetom u prahu. Ova mešavina pomaže varenju čak i najteže hrane.

Akne i bubuljice

Pomešati 3 kašike meda i kašičicu cimeta i pre odlaska na spavanje naneti smesu na bubuljice. Sledećeg jutra isprati toplom vodom. Svakodnevna primena tokom dve nedelje garantovano uklanja bubuljice.

Napitak za mršavljenje

Pola kašičice cimeta preliti šoljom ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kad se ohladi, dodati kašiku meda. Pola šolje popiti neposredno pred spavanje, a drugu polovinu poklopiti i ostaviti u frižider. Ujutro, na prazan stomak, popiti preostalu količinu napitka, ali nipošto ne podgrevati, već popiti hladno ili ostaviti da seugreje na sobnoj temperaturi. Smršaćete vrlo brzo pomoću napitka sa medom i cimetom!

Izvor: aura.ba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare