Zdravlje žene

Trpi, pamti i opominje: Kakve vam je boje koža?

Plavičasti ton može da bude posledica problema sa jetrom, slezinom ili gušteračom. Ispucale usne znak nedostatka vitamina B grupe.

Ponedeljak, 27.04.2015.

13:25

Izvor: Novosti

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Koža trpi, pamti, ali i opominje. Kada se pogledate u ogledalo, možete da saznate kakva je i opšta slika vašeg organizma. Ukoliko se neke nepravilnosti ponavljaju, možda je trenutak da više pažnje obratite na zdravlje.

* Siva boja lica često ukazuje na manjak kiseonika u krvi, što može da bude posledica rane upale pluća, tuberkuloze, ponekad i predinfarktnog stanja. Dešava se i da koža posivi usled upale tankog sloja tkiva u stomaku, uzrokovane bakterijama ili gljivicama.

* Plavičasti ton može da bude posledica problema sa jetrom, slezinom ili gušteračom. Neretko ukazuje i na trovanje olovom.

* Preplanuli ten bez sunčanja, često je znak naslednog poremećaja - hemokromatoze, koju odlikuje prekomerno nakupljanje gvožđa u organizmu.

* Osip sa bolnim mehurićima ukazuje na alergijsku reakciju na gluten, a uglavnom se pojavljuje na kolenima, laktovima, leđima i zadnjici.

* Ispucale usne su najčešće znak nedostatka vitamina iz B grupe - niacina, riboflavina i vitamina B6.

* Natečena koža ispod očiju i tamnoljubičasti podočnjaci ukazuju na to da previše jedete slano, što podstiče pucanje kapilara i oticanje.

Izvor: Novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare