Zdravlje žene

Sprečite bol u zglobovima: Napravite sami domaću mast i rešite se tegoba

Ovim jednostavnim receptom rešićete se bolova u najkraćem roku.

Utorak, 28.07.2015.

16:11

Izvor: srbijadanas

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Bolovi u zglobovima svima su poznati, a najčešće se javljaju u kolenima, laktovima i ramenima. Iako se često smatraju kao posledica starenja, veliki je broj mladih osoba koji imaju ove tegobe. Razlozi mogu biti umor, preopterećenje, stres, reuma i lomovi.

Za mast su vam potrebni med, senf, soda bikarbona i so.

Uzmite po jednu supenu kašiku svakog sastojka i mešajte sve dok smesa ne postane homogena. Stavite smesu u praznu kutijicu od kreme ili u neku odgovarajuću posudicu i spremna je za upotrebu.

Mast dobro umasirati na bolno mesto ili napraviti oblogu, odnosno namazati bolno područje i staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5 – 2 sata. Ovaj tretman je najbolje raditi pre spavanja kako bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju.

Tretmane možete ponavljati 4 – 5 dana uzastopno, a efekat ćete osetiti već nakon prve primene. Mast je dovoljna za nekoliko dana, a najbolje je da je čuvate u frižideru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare