Zdravlje žene

Obratite pažnju: Ovo je 7 najčešćih uzročnika bola "tamo dole"

Na ovo bi svaka žena trebalo da obrati pažnju.

Utorak, 13.10.2015.

16:28

Izvor: srbijadanas

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

http://x.bidswitch.net/sync?ssp=admeta&bidderid=1aN3lYmzZ0Yii9iEq3jciQ5ic6xCTJa7YYS8mo5Wbh7bYAbrBVFM3DNv4NOdixJF&uid=39D252E3F46F4EEB&rtype=redirect&curl=http://p191.atemda.com/UserMatch.ashxKada se radi o vagini i vaginalnim problemima, treba pristupiti veoma ozbiljno. Od neke najobičnije stvari, mogu se razviti mnogo ozbiljniji problemi. Ukoliko osećate bol u vagini, ovo su mogući uzročnici.

Polno prenosive bolesti

Najčešće polno prenosive bolesti koje mogu da uzrokuju vaginalnu bol jesu genitalni herpes, hlamidija i trihomonijaza. Bol se uglavnom javlja u toku seksualnog odnosa, a dok su hlamidija i trihomonijaza izlečive uz pravu terapiju, za genitalni herpes ne postoji lek, ali je moguće držati ga pod kontrolom.

Gljivične infekcije

Iako se ove infekcije uglavnom vezuju za svrab s obzirom na to da izazivaju suvoću vagine, takođe može da se pojavi osećaj boli.

Vulvodinija

Razne bolesti ili povrede vagine odgovorne su za nastanak vulvodinije. Simptomi su veoma oštro peckanje i iritacija koja se pretvara u jaku bol.

Vaginalna suvoća

Iako se uglavnom misli da se vaginalna suvoća javlja samo kod žena u menopauzi, ona pogađa i mlađe devojke koje uzimaju pilule protiv trudnoće. Usled vaginalne suvoće i seks postaje bolan i neprijatan.

Veličina penisa

Nekada nije dobro ukoliko vaš partner ima veliki penis. Nađite odgovarajuću pozu koja će vam odgovarati i sprečiti bol prilikom odnosa.

Vaginizam

Vaginizam je nekontrolisano grčenje vaginialnog mišića, što naravno uzrokuje i bol vagine. Koji god da je uzrok (psihički ili fizički), može da se leči vežbama za opuštanje vagine.

Upala

Ukoliko obilno krvarite tokom ciklusa ili vas prilikom bilo koje penetracije (u toku seksa ili stavljanja tampona) boli vagina, moguće je da se radi o upali.

Kada je u pitanju bol koja ima medicinsku pozadinu, najbolje bi bilo da se obratite vašem lekaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare