Zdravlje žene

Ne biste verovali šta čaša slane tople vode svako jutro može da učini telu

Pozitivni joni soli vežu se uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju telo izvrsno apsorbuje. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Sreda, 10.02.2016.

13:13

Izvor: centar zdravlja

Ne biste verovali šta čaša slane tople vode svako jutro može da učini telu
foto: Thinkstock

Podeli:

Naučni se slažu da čaša posoljene vode izuzetno povoljno utiče na ljudsko telo. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže telu da se samo regeneriše. U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovekovo telo. "Caka" je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njen zdrav rezultat zagarantovan.

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sistema, povoljan uticaj na proširene vene i još mnoge druge. Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrednost i stoga što je bogata mineralima koje telo brzo prepoznaje i veže na sebe. Pozitivni joni soli vežu se uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju telo izvrsno apsorbuje. Voda time više nije čista voda, a so nije samo so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Sve što treba da uradite jeste uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu kašičicu morske soli. Ovo je tek nekoliko razloga zašto bi to trebalo da učinite:

1. Hidratacija

Nutricionista Matt Stone ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tela, možete i preterati pa telo postaje prepunjeno tečnošću. Umesto čiste vode savetuje upravo ovakvu - posoljenu, jedanput dnevno.

2. Varenje

Imate li problema s varenjem, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju digestivni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primetiti pozitivne promene i izregulisano varenje.

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju nervni sistem. Stoga, imate li problema sa nesanicom, ova će časa blagotvorno uticati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

4. Detoksikacija

Reč je o čaši čiji sadržaj deluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tela i rešava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utiču na probleme sa kostima, naročito onima koji imaju problema sa osteoporozom.

6. Blagotvoran uticaj na kožu

Ako želite nežan odsjaj čiste kože, posle čašu vode i ne oklevajte. Detoksikacija je povezana s ovim faktorom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne tačke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji sa vodom i njenim blagotvornim dejstvima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvoumite i isprobajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.