Zdravlje žene

Nećete verovati šta ova namirnica radi vašem organizmu: Jedite samo deset komada na dan

Jedna od najzdravijih namirnica na svetu.

Nedelja, 29.05.2016.

09:59

Izvor: webtribune.rs

Nećete verovati šta ova namirnica radi vašem organizmu: Jedite samo deset komada na dan
Thinkstock

Podeli:

Ne samo da su ukusni, pistaći su i veoma zdravi. Oni poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje i metabolizam, smanjuju holesterol i usporavaju starenje

Evo zašto treba da jedete pistaće svakog dana:

  • Pistaći sadrže moćan antioksidant lutein. On sprečava nagomilavanje masti i zapaljenja, a konzumiranje pistaća u periodu od par dana smanjuje holesterol za 20%.
  • Oni su bogati vlaknima što poboljšava digestivnu funkciju organizma. Samo 10 grama pistaća će vam obezbediti dnevnu dozu vlakana.
  • Jedna šolja pistaća sadrži 60% preporučene dnevne količine fosfora. On stimuliše toleranciju na glukozu i važan je za razlaganje proteina na aminokiseline.
  • Ako se konzumira svakog dana, može pojačati seksualnu moć muškaraca i do 51% zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama koje stimulišu seksualne hormone i povećavaju protok krvi u genitalije.
  • Ako se plašite starenja, trebalo bi da unosite bar 5-10 pistaća svakog dana. Oni predstavljaju prirodni botoks pošto u sebi sadrže brojne antioksidante.


Da biste izbegli prejedanje, kupujte pistaće u ljusci i brojte svaki otvoreni pistać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.