Zdravlje žene

Doktori iznenađeni: Pomešajte ove dve namirnice i sprečite 6 opasnih bolesti

Egipćani su je koristili za lečenje rana, Grci su verovali da produžava životni vek, a Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu.

Subota, 30.07.2016.

16:24

Izvor: webtribune.rs

Doktori iznenađeni: Pomešajte ove dve namirnice i sprečite 6 opasnih bolesti
foto: Thinkstock

Podeli:

Kako lekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomešanog sa cimetom prirodni je lek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.

Med se koristi kao narodni lek protiv mnogih bolesti već više od 4.000 godina. Egipćani su ga kroistili za lečenje rana, Grci su verovali da produžava životni vek, Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu.

Dajemo vam nekoliko primera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

Smanjivanje holesterola

Napravite čaj i u njega dodajte dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Lek za kardiovaskularne bolesti

Ujutru umesto džema ili marmelade na hleb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holesterola u krvi.

Protiv artritisa

U dva dl kipuće vode dodajte dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu.

Protiv prehlade

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mešavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mešavine pomoći će vam u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše telo od bakterija i virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare