Zdravlje žene

Krvarite van ciklusa? Dobro se pazite, evo šta to može da znači

Nekoliko kapi krvi van ciklusa nisu za paniku, ali ipak bi trebalo da posetite vašeg lekara.

Sreda, 26.10.2016.

11:53

Izvor: Super žena

Krvarite van ciklusa? Dobro se pazite, evo šta to može da znači
Thinkstock

Podeli:

Kravarenje van ciklusa može da znači ovih osam stvari.

Trudnoća

Neke žene krvare u prva tri meseca trudnoće. Krv je tada slabija nego uobičajena menstruacija, tako da, ako ste imali nezaštićen seks, mogli biste da razmislite da je možda beba na putu.

Lekovi

Ako pijete neke jače lekove, može da se dogodi da mentruacije budu obilnije i duže. Ako to počne da vam se događa, obavezno se javite vašem lekaru.

Štitna žlezda

Može da ima veze sa vaginalnim krvarenjem. Neaktivna štitna žlezda može da utiče na hormone, a u nekim slučajevima i da izazove krvarenje.

Polna bolest

Možda imate neku polnu bolest, a da toga niste ni svesni. Zapravo, one se često javljaju bez ikakvih simptoma. Ako primetite krv, to mogu biti hlamidija, gonoreja, a trihomonas i HPV mogu da izazovu upalu cerviksa.

Spirala

Ako imate spiralu, naročitu onu s bakrom, to može da dovede do krvarenja. Ciklusi sa ovim kontraceptivnim sredstvom su obično obilniji i duži.

Seks

Ako ste imali malo grublji seks, može da vam se pojavi krv.

Jajnici

Ako su vam jajnici policistični, to može da znači da imate višak muških hormona. Testosteron ometa estrogen da se ponaša kako treba.

Tumor

Ovo je najgori razlog zbog kojeg može da vam se pojavi krvarenje. U svakom slučaju, obavezno posetite ginekologa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare