Zdravlje žene

Zlatna jutarnja navika: Uspešne žene su kafu zamenile ovim, a to savetuju i vama

Mnoge uspešne žene usvojile su jednu jutarnju naviku koja im je promenila dan.

Utorak, 17.01.2017.

11:31

Izvor: B92

Zlatna jutarnja navika: Uspešne žene su kafu zamenile ovim, a to savetuju i vama
Foto: Thinkstock

Podeli:

Iako će vam na prvi pogled delovati previše jednostavno i beskorisno, žene koje praktikuju ovu naviku tvrde da pomaže. Reč je o ispijanju čaše vode ujutru pre doručka, kafe i cigarete, bilo da je reč o toploj ili hladnoj vodu, sa dodatkom limuna ili bez.

Nutricionisti objašnjavaju da voda uklanja dehidrataciju od prethodne noći, za razliku od jutarnje kafe. Štaviše, voda zaista može razbuditi vaš organizam.

"Jedan od najvećih pokazatelja umora i tromosti jest upravo dehidracija. Voda pomaže u regulaciji telesne i funkcije mozga, a ona je i usko povezana s podizanjem raspoloženja. Ledena voda u suštini 'šokira telo', pa može podići nivo budnosti i nizak nivo energije", ističe nutricionista Ranija Batejna.

Takođe, voda ima funkciju prenosa hrane bogate ugljikohidratima i proteinima koje konzumirate kroz vaše telo. Što znači, da može da se desi da žeđ zamenite za glad, ukoliko ne konzumirate vodu, pa ćete više jesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare