Zdravlje žene

Odgovori na pitanja o zdravlju koja najviše gluglate

Sudeći prema statistikama, 72 odsto korisnika Interneta svoje sumnje u vezi sa zdravljem najpre teže da reše tražeći simptome na internetu.

Sreda, 08.02.2017.

13:33

Izvor: ordinacija.vecernji.hr

Odgovori na pitanja o zdravlju koja najviše gluglate
Foto: Thinkstock

Podeli:

Stručnjaci savetuju da je bolje da prestanete da tražite simptome na internetu i da je svakako bolje posetiti lekara i sa njim rešiti sve nedoumice.

Kojih pet najčešćih pitanja u vezi sa zdravljem sa Gugla muče ljude širom sveta? Ako se i vi prepoznajete u tim pitanjima, slede odgovori.

1. Postoji li ikakav način da prestanem da hrčem?

Do hrkanja dolazi kada vam je blokiran dotok vazduha. Neki od najjednostavnijih trikova za zaustavljanje ove dosadne pojave svakako jesu promena položaja spavanja, ali i izbegavanje alkohola. Naime, ukoliko spavate na stomaku ili sa strane, a ne na leđima, manja je verovatnoća da ćete zahrkati. Ako ste negde naišli na podatak da se hrkanje može spečiti različitim sprejevima, to nije tačno. Hrkanje se događa jer su, između ostalog, mišići u grlu previše opušteni i nikakav sprej tu ne može pomoći.

2. Da li je kafa loša za zdravlje?

Mnoga su istraživanja pokazala kako kafa može imati koristi za vaše zdravlje, posebno kada je u pitanju zdravlje srca. Međutim, kao i u svemu, i u konzumaciji kafe treba biti umeren. Previše kafe svakako vam neće doneti blagostanje, već baš suprotno.

3. Koja je dopuštena dnevna količina šećera?

Stručnjaci savetuju da manje od 10 odsto dnevnog unosa kalorija dolazi od šećera. Odnosno, to je manje od 200 kalorija ili ako vam je jednostavnije u gramima, manje od 50 grama dnevno. Često možete naići na savete kako treba izbacivati i voće jer je i ono prepuno šećera. Međutim, ovi saveti se nikada ne odnose na voće.

4. Kako se rešiti masnih naslaga?

Kratki i intenzivni treninzi u tome vam mogu pomoći. Naime, masnih naslaga najlakše ćete se rešiti visoko intenzivnim treninzima u kombinaciji sa dijetama. Ukoliko imate slične probleme, svakako zaboravite na lagano trčanje.

5. Koja je tajna u borbi protiv celulita?

To je neugodna pojava sa kojom se muči gotovo svaka žena. U pitanju je potkožna naslaga masnoga tkiva, stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom. Celulita ćete se teško rešiti. Ne postoji čarobni lek i ne nestaje preko noći. Najbolje što možete je ujedno i najteže, a to je da promenite životni stil tako što ćete početi da jedete niskokaloričniju hranu, pored koje ćete svakodnevno vežbati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare