Zdravlje žene

Čemu služe trakice na bananama? Žene, oduševićete se

Banane treba da budu što češće na vašem meniju, kao obrok ili kao užina. Iako vas nerviraju trakice koje je obavijaju, one itekako imaju značajnu ulogu.

Sreda, 21.06.2017.

09:36

Izvor: Super žena

Čemu služe trakice na bananama? Žene, oduševićete se
Foto: Thinkstock

Podeli:

Banane su odličan izvor energije i bogate su neophodnim kalijumom, vitaminima koji su neophodni, i značajni posebno za žensko zdravlje.

A trakice? One lepljive koje najčešće nerviraju i koje većina baca?

One su čuvari banane dok raste, zovu se floemi.

To su provodna tkiva koja snabdevaju bananu nutrijentima dok raste. Zbog njih banane postaju ukusne, a ove trakice sadrže različite vrste vlakana i nutrijenata potrebnih za bananino funkcionisanje dok raste kao plod.

Na pitanje da li mogu da se jedu odgovorio je Nikolas D. Gilit, stručnjak za anorgansku hemiju i direktor Instituta "Dole Nutrition" koji za "Huffington Post" kaže:

"To je deo banane koji može da se jede. Svi delovi voća su zdravi. Jedemo koru jabuke, kruške mogli bismo da jedemo i koru banane. Nema dokaza koji ukazuju na to da su štetni floemini".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare