Zdravlje žene

Ne zanemarujte ih: Svaka žena mora da zna šta znači ovih pet kvržica na vagini

Kao nijedan drugi deo tela, vagina zahteva posebnu negu, a osim toga pažnju treba obratiti na svaki sumnjivi simptom koji se javi na intimnoj regiji.

Sreda, 21.06.2017.

10:34

Izvor: B92

Ne zanemarujte ih: Svaka žena mora da zna šta znači ovih pet kvržica na vagini
Foto: Thinkstock

Podeli:

Zbog stalne depilacije, brijanja, pranja raznim hemikalijama, vagina se može iritirati, kada se često javlja svrab, nastanak kvržica, bubuljica...

Ovo su neke od najčešćih problema, a kada ih primetite savetuje se odlazak ginekologu ili dermatologu.

Batolinova cista

Jači sekret može biti jedan od znakova, s obzirom da se batolinova cista javlja kada se žlezde sa obe strane ulaza u vaginu zapuše. Obično se ne javlja bol, a u drugom slučaju ako osetite probadanje prilikom mokrenja ili hodanja, obavezno se obratite doktoru.

Bubuljice u boji kože

Ove bubuljice nisu ništa strašno, ali je važno da ih pustite da same prođu. Razlog nastanka su zapušeni znojni kanali, a osim na intimnom delu, javljaju se na predelu pazuha i stomaka.

Vaginalni čirevi

Vaginalne čireve ćete lako prepoznati, jer su puni gnoja i izgledaju otečeno. Uglavnom nastaju zbog nepravilne depilacije ili brijanja, a nikako ih ne cedite jer možete samo da pogršate stvar. Kako biste ubrzali njihov nestanak, nosite pamučan veš i stavljajte tople obloge.

Urasla dlaka
Ovo je jedan od najčešćih problema žena. Dlaka koja raste ispod nivoa kože se često upali, kada se javlja infekcija, ali i bol. Ako ste skloni ovim vrstama upala, savetujemo da redovno menjate brijače, i nosite uglavnom pamučan veš.

Beningni tumor

Reč je o bezopasnim čvorićima, ali ako osetite svrab obavezno se javite doktoru koji će utvditi o čemu se tačno radi i prepisati odgovarajući terapiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare