Zdravlje žene

Izbacila je šećer iz ishrane: Sada otkriva četiri stvari koje morate da ispoštujete

Sigurno ste čuli million puta da šećer nema nutritivnu vrednost, a da preterana konzumacije izaziva zdravstvene probleme, poput zavisnosti i srčanih tegoba. Ali najteži deo je izbaciti ga iz ishrane.

Četvrtak, 03.08.2017.

14:30

Izvor: Super žena

Izbacila je šećer iz ishrane: Sada otkriva četiri stvari koje morate da ispoštujete
Foto: Thinkstock

Podeli:

U svojoj ispovesti za portal "Pop Sugar", jedna žena je ispričala kako je uspela zauvek da izbaci šećer iz svog života.

Kako je rekla, ona nije mogla da zamisli veče bez kockice čokolade, kolača ili gumenih bombona.

"Osećala sam kako mi smeta šećer, moja koža je bila suva, nisam imala energije za svakodnevne aktivnosti", istakla je.

Tada je rešila da šećer potpuno izbaci iz ishrane, a kaže da ovo iskustvo na početku nije bilo nimalo lako. Osećala je simptome kao što su glavobolja, promena raspoloženja, umor, dok se konačno njen organizam nije navikao na novi vid ishrane.

Kako bi pomogla drugima, ona je dala korisne savete kako da što lakše izbacite šećer iz ishrane:

Izbacite sve namirnice iz kuhinje koje sadrže šećer

Ovo zvuči suludo, ali ako želite da očistite svoje telo od rafinisanog (belog) šećera, ne smete da rizikujete da imate oko sebe namirnice koje ga sadrže.

Napravite spisak dezerta koji ne sadrže rafinisan šećer

Samo zato što izbacujete šećer iz svoje ishrane, ne znači da ne možete da uživate u jelu. Postoji veliki broj ukusnih dezerta koji ne sadrže beli šećer. Izaberite nekoliko zdravih recepata na bazi bilja, koji će zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.

Nosite sa sobom zdrave grickalice

Tokom moje borbe, bilo je dana kada mi je organizam tražio šećer. Kako se ne bih vratila staroj navici, uvek sam sa sobom nosila grickalice bez šećera, bogate proteinom, poput veganskih proteinskih pločica ili puter od badema i banana. Ponekad bih pojela pola pečenog pardajza, jer je pun biljnih vlakana.

Kada god imate krizu, bavite se fizičkom aktivnošću

Neki ljudi imaju krizu ujutru, dok se drugi žale da im najgore bude u večernjim časovima. Možda zvuči apsurdno, ali vam može biti od pomoći da planirate vežbanjee u vreme kada vam je kriza najjača.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.