Zdravlje žene

Samopouzdanje u pubertetu: Da li se plašite neuspeha?

Tokom puberteta samopouzdanje devojčica naglo opada. Najnovije istraživanje Always Confidence and Puberty Survey1 je pokazalo da se polovina devojčica oseća paralizovano strahom od neuspeha tokom puberteta. Ovaj strah je toliko intenzivan da se mnoge devojčice ustručavaju da iskoriste važne prilike za razvoj tokom ovog perioda, kao što su prihvatanje izazova i isprobavanje novih stvari.

Utorak, 22.08.2017.

11:44

Izvor: PR tekst

Samopouzdanje u pubertetu: Da li se plašite neuspeha?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Prema rezultatima istraživanja, 80 odsto devojčica smatra da pritisak da udovolje drugima i budu savršene dovodi do straha od grešaka, a 75 odsto ih kaže da društveni mediji najviše doprinose ovakvim osećanjima.

Ali iskustvo, a sada i istraživanje, pokazuju da je nastavak borbe uprkos neuspehu zapravo ključ učenja i razvijanja novih veština. Always želi da ohrabri sve devojčice da prihvate neuspeh kada se dogodi i iskoriste ga kao sredstvo za građenje samopouzdanja, ohrabrujući ih da nastave da se razvijaju i nastave da se bore #KaoDevojka.

Ne bi li bolje objasnili ovaj problem i inspirisali devojčice da nastave da se bore, Always je započeo saradnju sa priznatom rediteljkom Lucy Luscombe da bi pokazali kako se devojčice osećaju po pitanju neuspeha, naročito tokom puberteta.

"Veliki sam obožavalac kampanje Always #KaoDevojka, tako da sam oduševljena što sam deo ovog značajnog pokreta", izjavila je Luscombe.

Kada odrastu i osvrnu se, mnoge devojke shvate da bi im savladavanje prepreka pomoglo da postanu otpornije. Zapravo, tri najznačajnije stvari koje dobijamo iz prevazilaženja neuspeha su uvećano znanje, snaga i samopouzdanje.

Zbog toga je važno da društvo ohrabruje devojke da nastave da se trude čak i kada ne uspeju iz prvog pokušaja. Istraživanje pokazuje da je devojčicama potrebna takva vrsta društvene podrške da bi ispunile svoje potencijale.

"Saznanje koje smo dobili iz istraživanja Always Confidence and Puberty Survey da pola devojčica smatra da će ih društvo odbaciti u slučaju neuspeha je potresno i alarmantno", rekla je Michèle Baeten, Always Associate Director, Procter & Gamble.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare