Zdravlje žene

Zbogom ulošci i tamponi: Pojavio se lepak za vaginu koji je razbesneo žene

U moru izuma namenjenih olakšavanju menstrualnog ciklusa, pojavila se neobična alternativna tamponima i ulošcima. Reč je o lepku kojim se lepi vagina.

Četvrtak, 26.10.2017.

12:29

Izvor: Super žena

Zbogom ulošci i tamponi: Pojavio se lepak za vaginu koji je razbesneo žene
Foto: Thinkstock

Podeli:

Doktor Daniel Dops, osnivač firme „Mensez Tehnologies“ patentirao je higijenski proizvod pod nazivom „Mensez lepljivi vaginalni ruž“.

Reč je o ružu koji predstavlja alternativu klasičnim tamponima i ulošcima.

Doktor objašnjava da je veoma jednostavan za upotrebu, dovoljno je da ga aplicirate na stidne usne. One će se potom zalepiti, te sprečiti curenje krvi iz vagine.

Kako navodi, lepak zadržava znoj i vodu, a jedino propušta urin, te kada žena vrši malu nuždu lepak će popustiti i samim tim će krv iscureti.

Ruž je potpuno prirodan i sastoji se od aminokiselina i ulja, a zanimljivo je da nema dokaza da li je Mensez ruž efikasan i siguran za korišćenje.

Mnoge žene sumnjaju u njegovo dejstvo, te su istakle da imaju strah da će im se javiti suvoća, iritacije i infekcije vulve, vagine ili mokraćnih kanala.

Ujedno, one zameraju doktoru što putem ovog patenta stvara tabu od menstruacije.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.