Aktuelno

Nisu odustale: Slavne žene koje su uspele da pobede rak

Holivudske glumice smogle su hrabrost i progovorile su o borbi s teškom bolesti, a njihove priče inspiracija su mnogim ženama kojima su poručile da ne odustaju.

Subota, 29.08.2015.

15:00

Izvor: 24sata.hr

Default images
foto: Splash

Podeli:

Kristina Aplgejt

Saznala je da je bolesna 2006. godine dok je snimala seriju "Ko je Samanta“. Prvih pet nedelja nije nikome ništa govorila, a kad je ekipa sa seta čula tužnu vest, svi su joj bili velika podrška. Kako je u jednom intervjuu ispričala, kad je saznala za bolest nije se rasplakala nego je odmah počela da razmišlja o tome kako da preživi. Već drugi dan nakon dijagnoze otišla je onkologu i hirurgu jer je na operaciju želela što pre. Odlučila se na mastektomiju - odstranila je obe dojke.

“Shvatila sam da je to moralo da mi se dogodi kako bih shvatila koliko je moj život vredan i da upoznam sebe, ali i snagu koju imam. Svojom pričom sada mogu da pomognem drugima”, rekla je.

Dve godine nakon što je pobedila ovu opaku bolest glumica je zatrudnela sa suprugom.

*ALT

Đulijana Rančić

Televizijskoj voditeljki i novinarki rak dojke otkriven je 2011. godine. I Đuliana Rančić (41) se, kao i Kristina podvrgnula mastektomiji. U trenutku najveće životne borbe s njom je bio suprug Bil Rančić. Ovu tužnu vest, Đulijana je otkrila na tretmanu za oplodnju.

Nakon što je pobedila bolest, uz pomoć surogat majke Đuliana i Bil dobili su sina.

Kajli Minog

Slavna pevačica s rakom dojke borila se pre deset godina. Tokom godinu dana koje je posvetila oporavku, Kajli (47) se nakon mastektomije i ostalih tretmana, vratila muzici i nastupima.

“Bilo mi je jako teško, ali bila sam uverena da je moja bolest poruka ljudima da se brinu za sebe. Nisam ovde da bih plašila ljude, već da poslužim kao primer da se bolest može dogoditi svakome”, rekla je ona.

Let's GO!! #hippie night!!! #flowerpower

A photo posted by Kylie Minogue (@kylieminogue) on

*ALT

Sintija Nikson

Zvezda serije “Seks i grad” se s ovom opakom bolesti borila pre devet godina. Dijagnozu je saznala tijekom rutinskog pregleda. Nije želela da javnost sazna za njenu bolest, pa se sa borila u tajnosti.

Šeril Krou

Tokom rutinskog pregleda američkoj pevačici su 2006. godine otkrivene sumnjive promene na levoj dojci. Nakon što je saznala lošu vest, ona je odložila turneju i podvrgnula se operaciji. Zahvaljujući ranom otkrivanju, izbjegla je hemoterapiju, a ženama danas savetuje da redovno odlaze na preglede.

*ALT

Olivia Njutn Džon

Olivia je za dijagnozu saznala 1992. godine, istovremeno s izdavanjem albuma s najvećim hitovima njene karijere. Odlučila se na mastektomiju nakon čega je potpuno ozdravila. Njeno ime koristilo se u kampanjama protiv ove zloćudne bolesti

*ALT

Martina Navratilova

Jedna od najboljih teniserki sveta nije mogla da veruje kada joj je doktor 2011. godine rekao da ima rak dojke. Martina je bila u šoku jer nije mogla da veruje da se razbolela usprkos svom zdravom načinu života.

“Ceo život imam kontrolu nad svojim životom i telom i onda mi se ovo dogodi”, rekla je tada. Rak je otkriven u ranom stadijumu, a nakon uspešne operacije i oporavka Martina je nastavila da se bavi sportom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare