Aktuelno

Sportista, zavodnik i otac: O njegovom životu ipak odlučuje mama

Najveća misterija u njegovom životu je sin kojeg je dobio sa nepoznatom ženom, pa se pretpostavlja da je reč o surogat majci.

Utorak, 13.10.2015.

10:08

Izvor: Story.rs

Default images
foto: Instagram

Podeli:

Sa godišnjom platom od stotinu četrdeset i osam miliona evra Portugalac Kristijano Ronaldo najplaćeniji je fudbaler u istoriji, a klub Real Madrid nagradio je svog najboljeg igrača produžetkom ugovora do 2018. godine. Iako se njegova reprezentacija nije proslavila na aktuelnom Svetskom prvenstvu, bilo da je na terenu ili van njega, Ronaldo je istinska zvezda koja uživa u vožnji skupocenih automobila, društvu zgodnih devojaka, voli da se kiti dijamantima, kupuje raskošne vile, a uz sve to snima i brojne reklamne kampanje na kojima zarađuje dodatne milione.

Ovaj igrač španskog kraljevskog tima ujedno je prva osoba koja nije iz Amerike s više od 10 miliona obožavalaca na društvenoj mreži Facebook. Zato ne treba da čudi što je postao plen medija i paparaca koji se trude da iskoriste svaki detalj njegovog privatnog života, bilo da je reč o njegovim luksuznim navikama ili devojkama s kojima izlazi.

Glamurozan i ekstravagantan životni stil u kom danas uživa daleko je od onoga kako su izgledali njegovi skromni fudbalerski počeci na rodnom portugalskom ostrvu Madeiri.

Odrastao je u siromašnoj porodici kao najmlađe od četvoro dece kuvarice Marije Dolores dos Santos i njenog supruga baštovana Žozea Dinisa Aveire. Upravo je otac za sina rođenog 5. februara 1985. godine odabrao drugo ime Ronaldo, kao posvetu svom najdražem glumcu, ujedno i predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Ronaldu Reganu.

"Nismo rođeni u bogatoj porodici, ali nikada nismo bili gladni, bosi ili bez krova nad glavom. Uvek smo imali osnovne stvari: hranu, malu kuću, divne roditelje i porodicu. Jesmo li imali teško detinjstvo? Ne, bilo je skromno i jednostavno, zbog čega smo naučili da cenimo sve ono što danas imamo," opisala je njegova sestra Lilijana Katja, koja je sa sestrom Elmom i braćom Hugom i Ronaldom odrastala u kućici s limenim krovom s pogledom na okean.

Onda je buduća zvezda, kada su mu bile tri godine, napravila i prve fudbalske korake, šutirajući loptu u malenom dvorištu ispred kuće, a kada je upisao školu, bilo je i više nego očigledno da mu je samo jedna stvar na pameti.

"Od trenutka kada je ušao kroz školska vrata, samo je mislio na fudbal. Učestvovao je i u drugim aktivnostima, pevao, pisao domaći, ali uvek je morao da ima dovoljno vremena za tu igru, a ako nigde nije mogao da nađe loptu, napravio bi je od čarapa," priseća se njegova učiteljica.

Trenirao je u klubu Andorinja, u kom je njegov otac bio zadužen za brigu o sportskoj opremi. Majka ga je zdušno podržavala u tome da pokuša da ostvari svoje snove i postane fudbaler. Bivši saigrači i trener dobro se sećaju da je već kao dete Kristijano teško prihvatao bilo kakav poraz, pa je umeo satima neutešno da plače kad njegov tim izgubi. Već u osnovnoj školi za njega su znali svi veći klubovi, pa je sa osam godina zaigrao za lokalni klub Nacional de Madeira, a sa deset pridružio se Sportskoj akademiji za mlade kluba Sporting.

Kako bi poboljšao svoju igru, ali i ostvario svoju veliku želju da zaigra u Realu, što mu se 2009. godine i ostvarilo, Ronaldo je neprestano vežbao s loptom i tegovima, stasavajući u sve boljeg igrača.

"Sporting je prvi veliki klub u kom je zaigrao. Kada je postao deo ekipe, bili smo, a i ostali, jako povezani. Upravo zbog toga gde god on ide, neko od nas uvek ide s njim i tako će biti dok se ne oženi i ne stvori sopstvenu porodicu," otkriva sestra Lilijana.

I dok su ga učitelji s Madeire opisivali kao dragog i dobro vaspitanog dečaka, kada je došao u Lisabon, nastali su prvi problemi. Učenicima škole Escola Barreiros nije se sviđao njegov drugačiji naglasak, često su ga zadirkivali, a kada mu je jedan od njih prebacio mesto njegovog rođenja, Kristijano je na njega bacio stolicu. Kako bi se cela situacija smirila, iz škole su zamolili mamu Dolores da dođe i provede neko vreme sa sinom u glavnom gradu Portugala.

Kada je škola bila završeno poglavlje, Kristijano se sve više koncentrisao na svoju jedinu ljubav - fudbal.

Pre nego što je Portugal zamenio Velikom Britanijom i svoju karijeru nastavio u Mančester junajtedu, otkriveno je da ima problema sa srcem, odnosno da ono prebrzo kuca. Doktori Sportinga uočili su problem i nakon detaljnih analiza saopštili Kristijanovoj majci da mu je potrebna manja operacija kako bi se popravilo njegovo zdravstveno stanje.

"Plašila sam se kako će morati da ostavi fudbal, ali on ni u jednom trenutku nije strepeo, pa je već nekoliko dana nakon operacije mogao da trenira s momcima iz ekipe," opisala je Dolores koja je uvek bila uz svog sina.

Iako je njegova porodica uvek imala problema jer mu je otac bio alkoholičar, a brat imao problema sa drogom, i uz siromaštvo u kom su živeli pre nego što je Ronaldo ušao u tim najboljih igrača, njegovi najbliži uvek su bili uz njega.

"Moja psihička snaga proizilazi iz svega što sam doživeo. Bilo mi je veoma teško da se suočim sa određenim stvarima kad sam imao samo 11 godina. Trenutak kada sam ostavio svoju porodicu i otišao na kopno najgora je uspomena iz mog detinjstva. To je ostavilo emotivni trag koji pretpostavljam da većina dece mojih godina nije imala," kaže fudbaler.

Ali najgore razdoblje njegovog života tek je usledilo. U septembru 2005, u 52. godini života, umro mu je otac od hronične bolesti jetre, koja je bila posledica alkoholizma.

Dinner 🍜🍲

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

"Nije normalno da izgubiš oca sa 20 godina, a u takvim situacijama naučiš mnogo o sebi, moraš da budeš snažan. Sve me je to mnogo promenilo. Nakon njegove smrti nemam nikakav strah kada izađem na teren. Otac mi je bio najvažniji u životu. Uvek mi je u srcu, a kod kuće imam njegovu fotografiju koju sam stavio visoko na zid kako bih uvek znao da me gleda i pazi na mene," rekao je Kristijano.

Nakon što im je preminuo otac i suprug, članovi porodice Aveiro postali su još bliži. Njihova podrška te godine bila je i više nego potrebna Ronaldu jer ga je nepoznata žena otpužila da ju je silovao u jednom hotelu u Londonu.

Nekoliko meseci kasnije optužbe su odbačene.

Koliko su majka i sestre važne Ronaldu, govori i to što imaju prevelik uticaj na njegov ljubavni život. Vezu s TV voditeljkom Merke Romero okončao je u septembru 2006. nakon nekoliko meseci jer se nije slagala sa ženama iz njegove porodice, ali navodno i zato što je bila devet godina starija od njega.

Posle romanse s njom usledilo je nekoliko vezica, poput one sa supermodelom Nereidom Galjardo, koja je takođe potvrdila da mama Aveira može da bude prevrtljiva. Uz aktuelnu Irinu, ona je možda najpoznatija i najdugovečnija Kristijanova ljubav. Nakon nje u njegovom zagrljaju navodno su bile Kim Kardašjan, Paris Hilton, britanska studentkinja Olivija Sonders, modeli Žordana Žardel, Alis Gudvin i Gema Atkinson. Ali, njegovo srce na kraju je osvojila manekenka Irina Šajk, s kojom je 2010. otpočeo ozbiljnu romansu.

Iste godine usledilo je još jedno iznenađenje, fudbaler je na svojoj Facebook stranici saopštio da je postao otac dečaka kome je dao ime Kristijano Junior.

"S velikom radošću obaveštavam vas da sam nedavno postao otac dečaka. Kao što sam se dogovorio s njegovom majkom, koja želi da njen identitet ostane tajna, starateljstvo ću preuzeti ja," napisao je Ronaldo. Odmah su se u novinama pojavile brojne teorije - od toga da je majka Amerikanka s kojom je fudbaler imao kratku aferu, do toga da je reč o surogat majci.

2 training ⚽️⚽️⚽️

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Portugalske novine Diario de Noticias objavile su da je dete začeto pred kraj leta 2009. godine u San Dijegu, gde je tada dvadesetpetogodišnji fudbaler bio na odmoru, i to sa surogat majkom kojoj je za to platio pozamašnu svotu novca.

Ronaldo je ostao dosledan pa do danas nije otkrio ko je majka njegovog sina, o kome najviše brinu njegova majka i sestre.

"Naravno da rođenje deteta veoma utiče na mene i to je sada drugačiji tip odgovornosti. Možda se sada osećam ugodnije kada je sve dobro: s mojom porodicom, klubom, prijateljima i to mi daje važan oslonac za sve ostalo i da, naravno da mu menjam pelene. Nije to nešto u čemu uživam najviše na svetu, ali menjam," rekao je fudbaler i napomenuo kako bi voleo da se njegov sin bavi sportom, a u istom intervjuu istakao je kako bi jednog dana mogao da se oženi sadašnjom devojkom, ali pre nego što počne da planira svadbu, mama Dolores mora da odobri njegov izbor.

"Uvek zahvaljujem Bogu na svojoj divnoj porodici, majci, sestrama, bratu i nećacima. Oni su najvažniji ljudi u mom životu i najveća podrška. Ako nemaš odnos sa svojom porodicom, onda ti je i sve ostalo teško," tvrdi Ronaldo, koji zaista retko govori o privatnom životu, a čini se da je proživeo i sve mladalačke ludosti.

"Kada sam bio mlađi i nisam imao dovoljno novca želeo sam sebi svašta da kupim, ali dođete do određene tačke kada vam novac više nije motiv. Najbolja stvar jeste to što mogu da radim ono što volim. Srećan sam, zadovoljan, imam divnu porodicu i život," zaključio je slavni fudbaler.

Playing with my kid. CR Junior 2 - CR 1!!

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare