Aktuelno

Bizaran savet Kloi Kardašijan ženama: Evo šta treba da stavljate na vaginu

Navikli smo da žene iz klana Kardašijan imaju čudne izjave, ali ova je legendarna.

Četvrtak, 28.07.2016.

15:54

Izvor: Mondo

Bizaran savet Kloi Kardašijan ženama: Evo šta treba da stavljate na vaginu
foto: Splash

Podeli:

Kloi Kardašijan je nedavno u jednom postu na svojoj aplikaciji poručila damama da treba da utrljaju ulje vitamina E u svoju vaginu!

"Nije šala: vitamine E ojačava vaginu, hidrira usmine i vaginu, sprečava da vagina bude suva i umiruje iritaciju", napisala je Kloi.

Ispostavilo se da je ovaj njen savet, ne samo uvrnut, već i loš!

Stručnjaci kažu da stavljanjem ovog ulja u vaginu rizikujete oštećenje kondoma. Osim toga, brojne studije su pokazale da previše ovog vitamina zapravo skraćuje životni vek.

"Optimalna doza vitamina E je prilično mala. Antioksidanti u velikoj dozi mogu biti izuzetno štetni", kaže ginekolog dr Dženifer Ganter. "Ako je sa vašom vaginom sve u redu, ostavite je na miru", savetuje.

Dr Ganter dodaje da su moguće i alergijske reakcije na ovaj vitamin, te je to još jedan razlog zašto je Kloin savet loša ideja.

Da razjasnimo - ako vam je vagina suva, koristite lubrikant, a ako imate bilo kakvu iritaciju, posetite ginekologa, ali nikako ne slušajte ovaj savet Kloi Kardašijan!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.