Aktuelno

Kolin Farel progovorio o sinu koji je ometen u razvoju: "Pukao sam kada je prohodao"

Podelio intimu.

Utorak, 04.10.2016.

13:30

Izvor: Super žena

Kolin Farel progovorio o sinu koji je ometen u razvoju:
foto: Guliver/Cover images

Podeli:

Glumac Kolin Farel otkrio je najlepše i najteže trenutke roditeljstva. Inače, ima dva sina, jednog od 13 godina koji ima Angelmanov sindrom, redak genetski poremećaj koji izaziva mentalnu zaostalost, neuromišićne abnormalnosti, napade, poremećaje sna i tikove.

Njegov drugi sin ima sedam godina.

Kolin kaže da je pukao kada je njegov bolesni sin napravio prvi korak.

“Mi delimo najmanje pobede, prve reči u šestoj ili sedmoj godini, mogućnost da sam jede u 19. i kontrolisanje napada. Kada je Džejms napravio prve korake u četvrtoj godini, skoro da sam se slomio na ola. Obogatio mi je život, ali ne želim da umanjim teškoće kroz koje prolaze mnoge porodice - strah, zapanjenost, bol, frustraciju”, izjavio je glumac.

Kolin je nekad bio poznat kao loš momak. Voleo je sve moguće poroke, žurke, a od kada je postao otac počeo je zdravije da živi.

“Ja zapravo ne misilim da te roditeljstvo promeni. Pogledajte oko sebe i videćete da je tako. Bio sam čvrsto rešen da se ne promenim. Ali, to ne menja tvoj život. Možeš to da iskoristiš kao stepenik za promenu, što sam ja i uradio. Tri godine nakon što sam postao tata sam razmišljao: Zašto sam tako jebeno rešen da to što sam tata ne sme da promeni moj život? Mislim intimno, lično. Onda sam se više prepustio i tako je bilo. Bio sam rešen da budem kul tata i nisam imao sina nego druga, ako me razumete...vremenom sam pustio tu promenu u svoj život. Da, bila je to fantastična promena, Isuse!"

Glumac ističe da je svet oduvek bio opasno mesto…

“Svet je oduvek bio jako opasno mesto, ali ja živim u veoma bezbednom okruženju. Strah je neverovatno jaka sila i da ne bi dozvolio da postane destruktivan moraš da ga prihvatiš i ne dozvoliš da dominira tvojim životom. Daću sve od sebe da zaštitim svog sina. Imam kuću u Los Anđelesu i stan koji renitiram u Dablinu iako sam tamo samo tri puta godišnje. Pokušavam kući da povedem i sina bar jednom godišnje da bi čuo sjajan irski akcenat od još nekog osim od mene. To mom životu daje neophodan balans. To odakle sam mi je veoma važno”, zaključio je Farel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.