Aktuelno

Najpoznatija udovica slobodna: Pobegla sam iz Sajentološke crkve

Prisila Prisli, udovica Elvisa Prislija,poslednja je u nizu pozmatih koji su izašli iz sajentologije... Religijski kult koji je osnovao pisac naične fantastike L. Ron Hubard okuplja mnoge slavne u Holivudu, od Toma Kruza, Džona Travolte, Elizabet Mos.

Ponedeljak, 23.10.2017.

11:10

Izvor: B92

Najpoznatija udovica slobodna: Pobegla sam iz Sajentološke crkve
Foto: Getty

Podeli:

Nekadašnja supruga Elvisa Prislija ušla je u kult 1977. godine, nakon što je on preminuo. Prisila je i pre htela da uđe u sajentologiju i čelnici su ih oboje nagovarali, ali Elvis je poludeo kada je saznao koliko novca traže.

Zabranio joj je da ima veze sa njima, a Prisila je 1977. godine kontaktirala Džona Travoltu, koji ju je uveo u taj svet. Odgajila je i ćerku Lisu Mari u toj zajednici. Lisa Mari je odustala od sajentologije pre tri godine, a to je bio i jedan od glavnih razloga za Prisilinu odluku sada.

Naime, kada neko izađe iz sajentologije za sve članove te sekte zabranjeno je da kontaktiraju sa njima, a to uključuje i užu porodicu.

Foto: Getty

"Rekla je da više ne može da izdrži i da joj je dosta svega. Izašla je nakon razgovora sa Lisom Mari, bila je to porodična odluka", rekli su njeni prijatelji.

Iz sajentologije su izašli još i Demi Mur, reditelj Pol Hagis kao i glumica Lea Remini, koja je takođe od detinjstva bila u sekti.

Lea je postala jedna od najglasnijih kritičara sajentološke crkve pa je o strašnim iskustvima njenih članova snimila i dokumentarac.

Foto: Getty

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare