Biramo supermuškarce

Tatjana sa 20 godina nije mogla da hoda: Ovo je posebna priča o ljubavi i volji za životom

"Moja divna porodica mi je značajna i daje mi snagu i volju da nastavim dalje kad imam težak period ili jake bolove. I smeh - uvek puno smeha, koji je lekovit i dobrodošao u svim situacijama."

Utorak, 15.06.2021.

13:32

Izvor: B92

Tatjana sa 20 godina nije mogla da hoda: Ovo je posebna priča o ljubavi i volji za životom
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

Životna priča Tatjane Petrović (49) iz Niša izmamiće vam osmeh na lice. Osmeh će vam izmamiti posebno njena ljubavna priča ali i njen pristup životu, a taj osmeh baš je ono za šta se hrabra Nišlijka zalaže - za ljubav, veru i puno smeha.

"U dvadesetoj godini, kada je trebalo da se družim i uživam sa svojim vršnjacima, osetila sam jak bol u ramenu i zglobovima. Otišla sam kod doktora i posle silnih analiza, dijagnostikovan mi je reumatoidni artritis. To je hronično zapaljenje koje zahvata zglobove i propraćen je jakim bolovima. Ovo saznanje me je dovelo do depresije i nisam u to vreme mogla da se družim sa prijateljima, nisam bila u stanju da izlazim", prisetila se Tatjana, koju svi zovu Tajči. Ona je kandidatkinja za našu titulu u akciji "Biramo super ženu".

Po njenim rečima, dvadesete godine su joj obeležile čest boravak u kući i slušanje lokalne radio-stanice. Jedan telefonski poziv i pesme "Plači Tanja" i "Irena" su obeležile njen život, a evo i zašto.

"Slušanje muzike mi je povratilo snagu i tako sam provodila dane. Jednom sam pozvala Radio Meteor i onako, zamolila da mi puste dve pesme. Tonac mi je rekao da može, ali da treba da ostavim broj fiksnog telefona. Bilo mi je malo čudno, ali sam uradila. Nakon kraćeg vremena, pozvao me taj tonac, rekao mi je idu pesme koje sam tražila i počeo je da insistira da se upoznamo. U početku sam odlagala naš susret, ali on je bio baš uporan. Rekla sam mu da ja ne mogu da hodam i njemu nije bio problem da dođe. Odmah sam mu objasnila za moj zdravstveni problem. Njemu to nije smetalo i želeo je da se zabavljamo. I eto, brzo posle toga tonac Dragan i ja smo počeli da se zabavljamo. Danas smo u braku 25 godina i imamo sina od 24 godine", priča nam uz osmeh.

*ALT

Zbog zdravstvenog stanja, Tatjana nije mogla da radi, ali je pre osam godina došla na ideju koja je pozitivno uticala na nju:

"Znate, mnogo volim da radim. Pre nego što sam obolela, radila sam u jednom restoranu - uživala sam radeći. Kako sada nisam u mogućnosti, pre osam godina rešila sam da se bavim humanitarnim akcijama. Otvorila sam stranicu na Fejsbuku 'Dar od srca; i sa svojim saradnikom Nikolom Panićem svake godine uz pomoć divnih ljudi, pred Novu godinu skupljamo slatkiše i odeću za decu iz socijalno ugroženih sredina. Osmislili smo tako da moj saradnik bude Deda Mraz, a ja Dobra Vila. Humanitarni rad, rad sa dečicom, osmesi ljudi mi daju veliku volju za životom i zaista volim što se time bavim", rekla nam je.

Takođe, Tanja je istakla šta je čini srećnom i zadovoljnom:

"Volim da crtam, onako amaterski, i često crteže sa velikim zadovoljstvom podelim na humanitarnim akcijama. Imam prijatelje po Srbiji, družimo se, razgovaramo. Moja divna porodica mi je značajna i daje mi snagu i volju da nastavim dalje kad imam težak period ili jake bolove. I smeh - uvek puno smeha, koji je lekovit i dobrodošao u svim situacijama", poručila je.

OVDE možete pogledati sve naše superžene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare