Biramo supermuškarce

Milica brine sama o detetu, uspešna je na poslu i ima vremena za sve

"Kada se čovek dobro organizuje sve može da stigne. Nakon posla vreme posvećujem svom sinu, koji je sada već veliki dečak, odličan đak i uspešan sportista"

Sreda, 16.06.2021.

13:35

Izvor: B92

Milica brine sama o detetu, uspešna je na poslu i ima vremena za sve
Fotografija: Privatna arhiva

Podeli:

Milicu Paunović (38) iz Beograda prijavila je njena mama Dušanka u okviru akcije "Biramo super ženu". Gospođa Dušanka je u mailu navela "da je veliko zadovoljstvo imati Milicu u svom okruženju koja je uvek sređena, nasmejana, koja odgaja samostalno dete i koja gazi hrabro kroz život".

Ova uspešna žena i samohrana majka, dečaka od 13 godina nam je rekla da uspeva da uskladi privatne i poslovne obeveza, ali priznaje da je bilo i perioda kada nije bilo lako: "Postala sam mama sa 25 godina, ali veoma brzo sam se razvela i počela samostalan život sa detetom. Taj period nije bio lak, jer je trebalo uskladiti brigu o bebi i njegovom odrastanju sa poslovnim i svim dnevnim obavezama koje nosi uloga mame.

Ipak, u najtežim momentima crpila sam neverovatno veliku snagu iz dečije ljubavi, pa sam tako uvek imala energiju da se potpuno posvetim mališanu i stignem sve. Svaki dan mi je počinjao veoma rano, a završavao se kasno u noć, da bih sve uspesno postigla. U tom periodu trudila sam se da ne trpi ni beba ni posao i usklađivala sve obaveze, kada gotovo da nije bilo vremena koje sam sebi mogla da posvetim",prisetila se.

O svom obrazovanju, školovanju, kao i poslovnom putu, Milica kaže:

"Rođena sam u Beogradu, gde živim i gde sam se školovala. Nakon završene Treće beogradske gimnazije, u roku sam diplomirala na Fakultetu političkih nauka, smer novinarstvo. Radila sam kao novinar na televiziji B92 u informativnoj redakciji u oblasti ekonomije, nakon čega sam vrlo brzo počela da pripremam i vodim emisiju Buđelar, koja se bavila svakodnevnom ekonomijom.

Završila sam i BBC kurs novinarstva. Nakon televizijske karijere zaposlila sam se u javnom sektoru. I tako, već punih 12 godine radim u JKP Infostan tehnologije kao predstavnik za medije, pored čega se u preduzeću bavim i marketingom, organizacijom humanitarnih akcija, kao i veb dizajnom. Sistematizovana sam u kabinetu direktora preduzeća. Imam iskustvo sa obe strane kamere, kao novinar i kao PR. Više od deceniju sam prisutna u javnosti jer dajem izjave za medije u ime JKP Infostan tehnologije", rekla nam je ukratko o svojoj bogatoj karijeri.

Milicin poslovni dan počinje praćenjem medijskih objava o preduzeću, kreiranjem tekstova, obaveštavanjem javnosti i korisnika komunalnih usluga o važnim temama: "Po zahtevima medija snimam intervjue, uključujem se uživo u brojne televizijske programe i dajem izjave za javnost, sastavljam tekstove i odgovore. Dobra organizacija je ključ u postizanju poslovnih uspeha, zbog čega se maksimalno trudim da izbegavam stresne situacije. U preduzeću zajedno sa ostalim kolegama učestvujem u osmišljavanju brojnih pogodnosti za korisnike, poput elektronskog plaćanje računa, dodatnih popusta i uspešne on-line komunikacije, zbog čega je promocija jedan od ključnih segmenata posla. Svakodnevno deo vremena posvećujem informaisanju korisnika putem sajta preduzeća", rekla je.

*ALT

Ključna stvar za balans izneđu poslovnih i privatnih obaveza je dobra organizacija:

"Kada se čovek dobro organzuje sve može da stigne. Nakon posla vreme posvećujem svom sinu, koji je sada već veliki dečak, odličan đak i uspešan sportista", kaže Milica.

Istakla je da, bez obzira koliko je zauzeta, uvek nađe vreme za sebe:

"Sama obavljam sve kućne poslove, kao i svaka žena i nalazim vreme i za sebe, za putovanja, knjige, prijatelje i lični razvoj. Veoma vodim računa o sebi, svakodnevno sam fizički aktivna, pravilno se hranim i negujem, jer mi je veoma važno da budem lepa i unutra i spolja", naglasila je kroz osmeh.

Na pitanje kako se bori sa stresnim i izazovnim situacijama koje joj se dogode na poslu ili životu, kaže:

"Tokom dugogodišnjeg rada susrela sam se sa brojnim situacijama. Za mene su one jak motiv da nešto novo naučim i budem još bolja i uspešnija. Svakako da su mnoge humanitarne akcije bile veoma upečatljive za mene, jer sam imala priliku da budem deo tima koji nesebično pomaže ljudima. JKP Infostan tehnologije, kao društveno odgovorno preduzeće dobitnik je brojnih zahvalnica i priznanja zbog realizacije humanitarnih akcija, kao i gramate Srpske pravoslavne crkve", istakla je.

OVDE možete pogledati sve naše superžene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.