Veliki godišnji horoskop za 2019: Ovim znakovima se ostvaruju prilike koje dugo čekaju

Kada sumiramo utiske iz 2018. godine, sigurna sam da će ipak preovlađivati oni koji su u nama izazivali nezadovoljstvo, osećaj statičnosti i nemogućnosti da kontrolišemo svoje živote, oni koji će mnoge od nas naterati da kažemo „daleko joj lepa kuća, ne ponovila se nikada više“.

AstroZabava | super zena |
Podeli
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Detaljnije o tome šta su za 2019. godinu zvezde zapisale za vaš znak pročitajte OVDE!

Da, prethodna godina jeste bila na mnogo načina sudbinska, previše je u njoj bilo prepreka, izazova i nemira. Kada pričamo o ljubavi, planete koje vladaju muško – ženskim odnosima, Mars i Venera – imali su svoje retrogradne cikluse – pa je bilo mnogo ljubavi iz prošlosti ali i mnogo karmičkih dešavanja na ovom polju. Neki ljudi su izašli iz naših života, neki novi došli....a neki od nas su imali osećaj da ih dešavanja po pitanju ljubavi samo šamaraju i ne daju im vazduh da udahnu kako treba. No, što je bilo – bilo je, prošlost promeniti ne možemo, ono što se dogodilo – dogodilo se i na to se više ne može uticati. Sada ulazimo u novu godinu, još jednom u nadi da će nam baš ona doneti ono što želimo i što nam je potrebno.

A na ulasku u 2019. godinu zatičemo ovakvu situaciju – u znaku Jarca nalaze se Sunce, Saturn i Pluton. U Ribama su Neptun i Mars, a u znaku Ovna retrogradni Uran. U Škorpiji su Mesec i Venera. U Strelcu – Jupiter i Merkur.

Najjače su pozicije Saturna, Neptuna i Jupitera jer se nalaze u svojim sedištima, svojim vladarstvima, što znači da će tokom naredne godine ispoljavati svoju punu simboliku – Saturn će davati istrajnost i to da nagrada dolazi kroz vreme, Neptun je u Ribama već dugi niz godina i još dugo će boraviti u ovom znaku i jedino što je bitno za ovu priču jeste njegov kvadrat sa Jupiterom (o čemu ćemo malo kasnije), a Jupiter će davati vetar u leđa svemu onome što se vezuje za inostranstvo, obrazovanje, pravno legalna pitanja, putovanja....Što Jupiter zamisli i pokrene – Saturn će podržati i dati dobar temelj! Saturn i Neptun su u sekstilu, a Jupiter i Neptun u kvadratu, što bi ukratko označavalo da sve ono u čemu preterujemo ili smo nerealni – za to dobiti podršku nećemo! Sve ono što ima praktičnu primenu i realnost kao osnovu – ima ogromnih šansi ne samo za kratkotrajni uspeh već za trajanje kroz vreme! Još jedna stvar – sve ono što je nelegalno i mutno – pre ili kasnije će naleteti na zid i urušiti se!

Mesec je u padu (prilično loša pozicija) koja govori da ćemo u 2019. ući sa osećajem u duši kao da smo na izmaku snaga, kao da smo u mutnoj vodi sve do nosa, ali noseći u sebi onaj suštinski inat i tvrdoglavost koji nas još održava na površini i koji nam daje da baš onda kada izgleda da ne možemo više, napravimo odlučujući korak!

Merkur u Strelcu nije u nekoj bajnoj poziciji što se nekih konkretnih priča i dogovora tiče, ali daje nam po ulasku u novu 2019. to da i pored svega imamo optimizam, da se radujemo sitnicama i radoznalo i hrabrog srca idemo ka novim danima!

Venera i Mars su, svako za sebe u lošim pozicijama u znaku Škorpije i Riba, ali to je samo na prvi pogled tako! Naime, Venera vodi Mars u njegovo vladarstvo i znak Škorpije, a Mars vodi Veneru u mesto njene egzaltacije, najjačeg uticaja i znak Riba. Šta ovo znači? Pa konkretno, kada pričamo o muško-ženskim odnosima – dokle god delate sami za sebe, vodite računa samo o svojim ličnim interesima – osećaćete se loše. Međutim, ako sa partnerom krenete zajednički u planove, dogovore, ako ste podrška jedno drugom – oboje se zajedno uzdižete i naravno – učvršćujete odnos u kojem ste!

Od važnijih planetarnih aspekata izdvojićemo sledeće – tri pomračenja Sunca – u januaru, julu i decembru, kao i dva pomračenja Meseca – u januaru i julu. Merkur će imati tri retrogradna ciklusa – svaki put u vodenim znacima – u Ribama u martu, U Raku u julu i u Škorpiji u oktobru 2019-e. Jupiter će u decembru preći u znak Jarca. Venera će započeti godinu u Ribama a završiti je u znaku Vodolije – što znači da će obići ceo zodijak – biće ljubavi za svakoga pomalo! Mars započinje 2019. na poslednjem stepenu Riba a završiće je u znaku Škorpije. Spore planete – Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse – Jupiter, Saturn i Pluton na proleće, a Uran i Neptun na leto.

Sve u svemu, ovako zbirno gledano – i nije toliko strašno, štaviše – kada o ljubavi pričamo ima naznaka da će prave vrednosti isplivati na površinu, da ćemo se više radovati, više uživati sa onima koje volimo...Talas optimizma nas nosi kroz 2019, to svakako stoji. Sve ono što je nejasno, nedefinisano, tajno – mora dobiti svoj oblik i razjašnjenje. Ne mogu stvari ostati ovakve kakve jesu! Neke odnose vreme će preokrenuti, druge uobličiti, a one koji ni ne trebaju da postoje – prekinuti. Jupiter će doneti nove ljubavne prilike – one koje čekamo! Srećno u novoj 2019.!!!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 19 sledeca idi na stranu