Nedeljni horoskop: Za Ovnove promene na poslu, a Device da ne brzaju

Ovnu je jasno da privlači poglede, a očekuje ga i promena na poslu. Bik o nečemu ćuti i ima probleme sa grlom.

Ponedeljak, 06.05.2019.

09:43

Izvor: B92

Nedeljni horoskop: Za Ovnove promene na poslu, a Device da ne brzaju
Foto: Thinkstock

Podeli:

Nedeljni horoskop Rakovima savetuje da dovedu ishranu u red, a Devicama da ne brzaju.

Sledi horoskop za period od 06.05.2019 do 12.05.2019.

Pogledajte šta vam zvezde preporučuju za period od 6. do 12. maja na polju ljubavi, posla i zdravlja. Autor horoskopa je Astro-centar "Moj astrolog" www.mojastrolog.rs

OVAN

*ALT

Hrana

Prijaju vam jaki ukusi i dosta začina, ali bi vašem organizmu više odgovaralo da ovim željama ne udovoljavate. Takođe, izbegavajte mesne prerađevine i konzerviranu hranu. Neka na vašem stolu češće budu spanać, blitva, zelje, tikvice.

Ljubav

Slobodni Ovnovi uživaju u pokretu, druženjima, izlascima. Prija vam da ste okruženi ljudima, da vodite glavnu reč i jasno vam je da privlačite zainteresovane poglede. Oko vas su prijatelji i oni koji bi želeli da vam budu više od prijatelja, oko vas su neka nova lica, ali tu su i bivši udvarači i partneri koji će biti posebno aktivni ove nedelje. Vama na volju ostavljam izbor na koju ćete stranu....Oni koji su u vezama i brakovima u ovoj sedmici imaju red strasti, red ljubomore, red zahlađenja odnosa. U nekim situacijama možete preterati, što će izazvati partnerovu sumnju i povlačenje. Tu je naravno strast, ona vas može iščupati iz ovog problema i vratiti vas jedno drugom....

Posao

Nešto novo počinje da se dešava u poslovnom segmentu. Dolaze interesantne informacije, dešavaju se iznenadni preokreti u do sada statičnim situacijama – sedmica može započeti mirno, da biste odjednom bili uhvaćeni u vrtlog dešavanja. Otvaraju se prilike za poslovna putovanja i dogovore koji mogu biti povezani sa inostranstvom. Dobro odmerite i razmislite o svojim potezima i odlukama. Ukoliko imate bilo kakve sumnje – poslušajte svoju intuiciju i proverite više puta.

Novac

Pogrešni potezi mogu vas dovesti do novčanog gubitka. Nije vreme za veće troškove i ulaganja.

Zdravlje

Posvetite se sebi – potrebni su vam mir i odmor. Osetljivi ste na promene vazdušnog pritiska.

BIK

*ALT

Hrana

Bikovi će u ovoj sedmici uvesti neke novine u ishranu. To mogu biti male promene – neke nove namirnice, nova jela i kuhinje, novi recepti....ali mogu biti i one veće – nov režim ishrane, nove životne navike....Bile male ili velike – promenama je vreme!

Ljubav

Nešto što prećutkujete, što vas muči i opterećuje iznutra – moraćete da pustite iz sebe i progovorite.

Samo u prvom trenutku može izgledati kao da ste napravili grešku i samo dodatno uzburkali situaciju sa voljenom osobom, ali ubrzo ćete shvatiti da je to u suštini bio pravi potez. Očigledno je da je vama i partneru sada potreban razgovor, potrebna je otvorenost po mnogim pitanjima, pa čak i onima koja su vam bolna. Oni koji su slobodni – velike su šanse da neko iz vaše prošlosti natrči na vas baš u ovoj nedelji. Strasti se mogu lako obnoviti i dešavanja vas povući, ali od mnogo toga zavisi da li će ovaj obnovljeni odnos uspeti da se održi. No, pokušajte – svakako vredi probati....

Posao

Nekim situacijama ste pritisnuti i pitanje je koliko ćete još moći da održavate svoju masku da je sve u redu i da vas ništa ne dotiče, dok iznutra pucate po svim šavovima. Merkur koji je ušao u vaš znak u ovoj će se nedelji susresti sa Uranom – informacije koje stižu do vas mogu biti neprijatne, ili će vas jednostavno iznenaditi, što može dovesti do tenzije i do burnih reakcija sa vaše strane. Savetuje vam se mir, samokontrola i dobro planirani potezi.

Novac

Neočekivani izdaci. Opreznije baratajte novcem.

Zdravlje

Problemi sa grlom. Prisutni su i nervoza i stres.

BLIZANCI

*ALT

Hrana

Pravi je momenat da se rešite nekih nezdravih navika. Proleće je, zelene pijace su pune – više bazirajte svoju ishranu na svežem povrću i voću. Jedite ribu, piletinu ili ćuretinu a druge vrste mesa u umerenim količinama. Suhomesnate proizvode i brzu hranu izbegavajte.

Ljubav

Ne žurite sa odlukama kada su vaša emotivna partnerstva u pitanju, bilo da su odluke pozitivne ili negativne. Nije vreme da trčite pred rudu ili da požurujete neka dešavanja. One veze koje su nestabilne u ovom periodu su posebno na udaru. Ukoliko partner insistira da razgovarate o nekim situacijama ili problemima – pre nego što se pobunite ili počnete da se raspravljate – razmislite da li je možda u pravu. Slobodni pripadnici ovog znaka – u ovoj se nedelji sve dešava na brzinu – nova poznanstva, dopadanja, pokretanja strasnih ljubavnih priča. No, znate i sami da sve ono što je brzo može biti i kuso....pa nemojte da se iznenadite ako neke od ovih brzinskih priča isto tako brzinski i prestanu da postoje...

Posao

Pred vama je jedna važna poslovna odluka i o njoj morate dobro promisliti i isključiti svaku mogućnost da posle zažalite zbog nje. Vodite se principima morala, zakona, dobrobiti i za druge i za sebe.

Sedmica u koju ulazite protkana je i prijatnim i neprijatnim iznenađenjima, velikim promenama i gomilom aktivnosti na dnevnoj bazi. Od vas će se očekivati brzina i pravovremene reakcije, ali i dobre ideje i sposobnost za pronalaženje rešenja „u hodu“.

Novac

Potrošili ste više novca nego što ste planirali i razmišljate da se zadužite. Ukoliko to već radite, ne uzimajte više novca od onog što vam je neophodno.

Zdravlje

Umor, nervoza, nenaspavanost. Pokušajte da uzmete više vremena za sebe.

RAK

*ALT

Hrana

Dobra nedelja da sebe malo dovedete u red kada je ishrana u pitanju. No, slatkiši i grickalice još su vaša slaba tačka i trebaće dosta volje da umanjite njihov unos. Uzimajte više tečnosti, dosta voća i pokušajte da zavarate glad koštunjavim voćem – na primer – šakom badema ili lešnika.

Ljubav

Svidelo vam se to ili ne, u ovoj nedelji je prošlost vezana za sva emotivna pitanja. Za one u vezama i brakovima – na dnevni red ponovo mogu doći stari strahovi, stara preispitivanja, pitanja koja su u nekom prošlom vremenu gurnuta pod tepih. Mogu se probuditi i stare sumnje i nesigurnosti. Ne dozvolite da vas ovo uvuče i poklopi – ono što je realno i opipljivo rešavajte. Ono što nije – objasnite sami sebi. Oni koji su slobodni – pojaviće se bivši poznanici, partneri, ljubavnici. Želeće vas ponovo za sebe. Dobro razmislite i odmerite – setite se onoga što je bilo i zapitajte se da li to želite i hoćete ponovo. Od odgovora koje sami sebi date zavisiće i kako ćete postupiti.

Posao

Neke šanse će se odjednom otvoriti, ali isto tako – nešto na šta ste računali može nestati preko noći. Nedelja donosi promenljivost i nemogućnost da kontrolišete ono što se oko vas dešava a vezano je za posao. Nećete biti zadovoljni odnosom i kontaktom sa nadređenima - previše će tražiti od vas, a davati malo zauzvrat. Preko prijatelja, veza, onih koji su uz vas uvek i podržavaju vas – idu neke značajne infomacije, neke dobre vesti, a moguće je i da će vam jako pomoći i otvoriti neka vrata....

Novac

Vaša se finansijska situacija stabilizuje pred kraj sedmice.

Zdravlje

Problemi sa grlom, alergijama. Reumatski bolovi starijim Rakovima.

LAV

*ALT

Hrana

Morate dobro izbalansirati obroke u ovoj sedmici. Da vam daju dovoljnu količinu energije, ali da ne opterećuju varenje i da vas ne čine umornim, sporim, statičnim. Jedite mnogo povrća i voća, jaja, orašaste plodove, crnu čokoladu. Umanjite unos mlečnih proizvoda i mesnih prerađevina.

Ljubav

Postoji osnova za mir u partnerskim odnosima ove sedmice, ali najpre mi izgleda da će biti mira samo zato što ćete i vi i voljena osoba biti u potpunosti okupirani svojim problemima i obavezama. Prilikom zajednički provedenog vremena, gledaćete da izbegavate bilo šta što bi moglo uneti tenziju između vas. Doduše, čak ni ovo nije stopostotna garancija da sredinom sedmice neće doći do neke kratkotrajne rasprave, ali vi uradite ono što je u vašoj moći da se ovo ne dogodi. Slobodni Lavovi – kontakt sa bivšim partnerom neće vas baš posebno dotaći. Nešto će tu nedostajati....Generalno gledano – vi ste ipak sada za uživanje u provodu, zabavi, u flertovanjima i u strastima....

Posao

Možda nemate onoliko elana i poleta koliko biste voleli, ali zato imate upornost i volju da obavite ono što je potrebno. U ovoj se sedmici može dogoditi situacija koja će na prvi pogled biti neprijatna i izgledati kao teško rešiva, ali ćete ubrzo shvatiti da vam otvara nove mogućnosti. Održavajte korektan odnos sa autoritetima i čuvajte se ishitrenih poteza i izjava. Neko vas može iznenaditi predlogom, sugestijom, ponudom – vredi saslušati šta ova osoba ima da vam ponudi.

Novac

Od dodatnog posla nećete zaraditi onoliko koliko ste očekivali.

Zdravlje

Stariji Lavovi – manji problemi sa kičmom. Mlađi – dobro se osećate.

DEVICA

*ALT

Hrana

Smetaće vam industrijske prerađevine, konzervirana hrana, brza hrana, smetaće vam sve ono što je „nafilovano“ veštačkim bojama, mirisima, ukusima. Smetaće vam gazirana pića, juneće meso, mleko i mlečni proizvodi. Sve ostalo – samo izvolite...

Ljubav

U suštini, najbolje biste prošli u ovoj sedmici ukoliko biste non stop bili u pokretu i uzbudljivim dešavanjima sa voljenom osobom. Ne smirujte se – otputujte negde, družite se što češće sa zajedničkim prijateljima, izlazie, prodrmajte ustaljenu svakodnevicu – ionako u njoj nemate šta da kažete jedno drugom ili se vrtite non stop u jednim te istim temama. Ne, ne bežite od problema ukoliko poslušate savet koji vam je dat – samo dajete priliku voljenoj osobi i sebi da se mentalno opustite i rasteretite. Usamljene Device bi trebalo da se opuste i ne razmišljaju mnogo kada je ljubav u pitanju. Ukoliko vas vuče strast prema nekom – odazovite se, prepustite se i uživajte.

Posao

Kada je poslovni segment u pitanju – ne trčite mnogo, da ne biste sami sebe sapleli. Zato – pre nego što impulsivno donesete odluku ili napravite neki drastičan potez – ipak se presaberite šta dobijate, a šta možete izgubiti. Takođe, u ovoj sedmici može doći do nekog raskola na poslu ili do nekih neočekivanih situacija i informacija koje vas mogu uznemiriti – ne gubite glavu, ovo je samo prolazni talas dešavanja koji će brzo protutnjati....I vama neće naneti nikakvu štetu...

Novac

Neplanirani porast troškova. Nije vreme za pozajmice, kredite, ali ni za veća ulaganja.

Zdravlje

Mogućnost prehlade.

VAGA

*ALT

Hrana

I varenje i metabolizam će u ovoj sedmici biti usporeni i bilo bi dobro da ih pokrenete najpre povećanim unosom povrća. Izbegavajte mesne prerađevine, a i meso konzumirajte umereno. Od mlečnih proizvoda – jogurt i sir sa malim procentom mlečne masti.

Ljubav

U ovoj sedmici može postojati neka vrsta pritiska na vas od partnera. To ne mora biti otvoren pritisak, već i neka očekivanja za koja vi niste sigurni da ih možete ispuniti, ili jednostavno nemate volje za to. S druge strane – iako od vas očekuje potpunu posvećenost, voljena osoba se sama ne ponaša tako i rasipa svoju pažnju na sto strana. Nimalo vam se neće dopasti ovakvo ponašanje, ali ćete zarad mira u vezi gledati da ne dižete baš veliku buru oko svega. Usamljene Vage sada funkcionišu dvojako. Ili ste se u potpunosti distancirali od svih....ili paralelno održavate komunikaciju i flertujete sa više osoba. Šta god da je od ova dva – to vam trenutno prija i ponašate se u skladu sa svojim željama.

Posao

Imate vrlo ambiciozne planove, ali vas neke okolnosti koče i malo je verovatno da ćete uspeti u potpunosti da ih ostvarite. S druge strane – zapostavili ste svoje poslovne obaveze i potrebno je da se više posvetite njihovom rešavanju. Ne žurite u odlukama kada su investicije u pitanju, jer nije pravi momenat za povlačenje riskantnih poteza. Moguće je da previše očekujete od nekih osoba i od dogovora sa njima – realnije sagledajte situaciju u kojoj ste.

Novac

Velike oscilacije u zaradama. Neke isplate koje očekujete kasne.

Zdravlje

Hormonski problemi, glavobolje, meteoropatske reakcije.

ŠKORPIJA

*ALT

Hrana

U nekim momentima jednostavno ne možete da odolite – slatkiši su vam posebno slaba tačka. Nije problem povremeno „zgrešiti“, već u tome što jednom kad krenete, ne umete da se zaustavite. Naglašena neumerenost.

Ljubav

Strast sa partnerom funkcioniše bez problema u ovoj sedmici, ali svim ostalim ni malo ne možete da se pohvalite. Komunikacija je sada posebno slaba strana vašeg odnosa. Nije problem u nekim površnim pričama i pričicama, problem je u tome što ne delite međusobno ono što je zaista bitno – ne pričate o tome šta vas oboje muči, kao ni o pitanjima koja su važna za vaš odnos. Dugotrajno ćutanje može dovesti do nakupljanja tenzije i burne rasprave, posle koje biste se oboje povukli. Slobodni pripadnici ovog znaka – trenutno vas niko ne stimuliše intelektualno, svi su vam dosadni i neinspirativni. Ukoliko želite površne odnose ili avanture – to vam je otvoreno. Nešto ozbiljnije i trajnije – ne.

Posao

Šta god radili, koliko god ulagali sebe u posao – kao da vas non stop nešto drži i ne dozvoljava vam da realizujete sve ono što ste namerili. Nije vam jasno zbog čega se zakočeni i zbog čega sve ide toliko traljavo i sporo. U drugom delu nedelje će stići neke informacije do vas koje će vam dati nadu, ali ni uz njihovu pomoć nećete uspeti da dobijete baš one prave rezultate kojima se nadate. Komunikacija sa onima sa kojima radite biće komplikovana, teška i zahtevna po vas.

Novac

Čini vam se da novac dolazi samo zato da bi otišao istog trenutka. Nije dobar period za veće troškove, investicije, pozajmljivanja.

Zdravlje

Osećate se teško, statično, sporo, energija vam je na vrlo niskom nivou.

STRELAC

*ALT

Hrana

Umerenost, kontrola ishrane, zdrava hrana – to su u ovoj nedelji samo misaone imenice za vas. Čak i ako rešite da se dovedete u red, bićete pod takvim iskušenjima da jednostavno nećete imati ni volje ni snage da im odolite...

Ljubav

Ovo nije jednostavan period za vaše emotivne veze i brakove. Možda i nema prave krivice ni kod vas ni kod voljene osobe, ali okolnosti i okolina su takvi da vam ne dozvoljavaju da se sporazumete na pravi način. Moguće je da ste vi po mnogim pitanjima u pravu, ali ako se budete baš čvrsto držali svog stava i ne pokažete ni malo volje za kompromisom – sredinom sedmice vam slede burni momenti sa partnerom. Slobodni pripadnici ovog znaka – u vašoj blizini postoji neko sa kim imate dobru energiju, ko vas jako privlači i postoji želja da se ostvari nešto više. No, i pored obostrane zainteresovanosti, kao da ne uspevate da pronađete pravi momenat da nešto kokretno i pokrenete.

Posao

Neočekivan poslovni predlog dovešće vas u veliku nedoumicu. Ne znate šta da učinite jer je ovo prilično obećavajuće, i svesni ste da bi vam se na duži rok isplatilo....ali niste sigurni da li ćete ovim potezom ugroziti ono što već imate. Kada su ovako komplikovane odluke u pitanju, najbolje je da ili uzmete dovoljno vremena da o svemu razmislite, ili da se posavetujete sa onima kojima verujete. Savet – vodite se dugoročnim, ne trenutnim finansijskim efektima.

Novac

Finansijski zahtevna sedmica za vas. Budite umereni kada su troškovi u pitanju.

Zdravlje

Problemi sa grlom. Oni koji se bave rekreacijom ili sportom – moguće su povrede.

JARAC

*ALT

Hrana

Svesni ste da pravite greške kada je ishrana u pitanju, ali trenutno nemate posebnu volju da se nešto naročito bakćete ovim segmentom. Sem većeg unosa tečnosti, bilo bi dobro da u ovoj nedelji obogatite svoju ishranu raznovrsnim povrćem.

Ljubav

Posvetite više vremena komunikaciji i traženju zajedničkih interesa i aktivnosti sa voljenom osobom. Odvojite dovoljno vremena za drugu stranu i ne tražite izlaz iz te neke statične i nezadovoljavajuće faze u koju ste trenutno zapali u kontaktima sa drugim osobama, koliko god vam oni bili zanimljivi u prvom momentu. Bilo kakva vrsta „izleta“, pa čak i samo kroz komunikaciju ili neko lako flertovanje, može se ubrzo pokazati kao vrlo pogrešan potez. Čuvajte i gradite ono što imate. Slobodni pripadnici ovog znaka – neka prošlost vas dosta opterećuje i muči. Ne gledajte unazad, jer možete propustiti ono što vam je pred očima – mlađa osoba iz vaše blizine žarko želi da vam se približi.

Posao

Osećaj zakočenosti i nemogućnosti da neke situacije konačno prevaziđete ili pokrenete donosi vam pad energije, malodušnost i konstantno preispitivanje gde ste napravili grešku. Ne svaljujte svu krivicu na sebe i ne stvarajte u svom radnom okruženju zategnutu atmosferu. Neke informacije koje nagoveštavaju da će se situacija ipak pomeriti sa mrtve tačke dobićete sredinom sedmice. Iako ovo još uvek nije kompletno rešenje, ipak će vam dati volje da se „dignete“ i nastavite dalje.

Novac

Novac koji očekujete nikako da stigne do vas. Samo dobijate obećanja, ali isplata se odugovlači.

Zdravlje

Mogućnosti povreda – bilo u svakodnevnom funkcionisanju, bilo na radnom mestu. Budite oprezniji.

VODOLIJA

*ALT

Hrana

Trenutna faza u kojoj ste čini da tražite izlaz i utehu u hrani. I sami ste svesni da ne činite sebi dobro, ali jednostavno ne umete i ne uspevate da se obuzdate. Probajte da zavarate taj konstantni osećaj gladi voćem, orašastim plodovima, salatama.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom je u nekoj fazi koja je vrlo čudna. Izgleda kao da je sve u redu, ali kod vas postoji nezadovoljstvo i osećaj da se ništa ne dešava da vas pokrene i vrati vam onaj osećaj radosti, ispunjenosti i dobre energije kada ste zajedno. Potražite izlaz u promenama – ali onim promenama koje ćete zajedno sprovoditi, ne u promenama koje će se zasnivati na komunikaciji sa drugim osobama sa strane. Slobodni pripadnici ovog znaka – neko se pojavio ko vas je „pomerio“ i ko je učinio da se strasti probude u vama. Iako vam kontakt sa ovom osobom prija, svesni ste da je ovo ipak vrlo površna priča i da su male šanse da se pretvori u nešto ozbiljnije. Odluka je na vama....

Posao

Okruženi ste osobama koje pričaju u prazno, koje vam pune glavu obećanjima bez pravih i realnih osnova. I te kako ste vi svesni toga, ali trenutno tražite bilo kakav način da se pomerite, da se pokrenete i napravite neke promene u poslovnom segmentu. Savet je da se ne uplićete u bilo šta za šta vam vaša intuicija šalje znakove da odbijete. Čak i ako početni momenat može izgledati dobro, više je nego izvesno da ćete se u nekom trenutku pokajati. Držite se, bar trenutno – onoga što imate.

Novac

Novca ili imate napretek, ili ga nemate uopšte. Ne postoji sredina u ovoj sedmici.

Zdravlje

Da biste izašli iz psihički opterećujuće faze po vas, potrebno je da se pokrenete. Fizička aktivnost donosi otpuštanje loše energije iz vas...

RIBE

Hrana

Potrebno vam je više hidriranja – više vode, mnogo čajeva i sokova od svežeg voća koje ćete sami napraviti. Neka vaša ishrana bude lagana i umerena – malo mesa, više ribe, sveže ili bareno povrće. Slatkiše biste trebali da maksimalno izbegavate.

Ljubav

Kratkotrajni miran i bez briga predah koji je trajao par dana sa voljenom osobom može se već u ovoj sedmici prekinuti. Jasno mi je da ste trenutno u fazi kada je nezadovoljstvo prisutno velikim delom i u zahtevnom periodu koji već predugo traje – ali dajte još malo snage, još malo napora da sve funkcioniše kako treba. Partner vas može iznenaditi nekim rečima i postupcima što opet može dovesti do tenzije između vas. Budite spori na reakcijama a brzi u iskazivanju privrženosti i nežnosti...Slobodni pripadnici ovog znaka – stoji vam poznanstvo ili jači kontakt sa jednom mlađom osobom koja vam nudi prijateljstvo, ali ste vi svesni da je itekako zainteresovana za vas.

Posao

Generalno gledano – za vas se nastavlja vrlo aktivan poslovni period u kojem nema mesta za predah i za opuštenost. Da, i vama je jasno da svi od vas očekuju maltene pa nemoguće – ali se svim silama trudite da makar jedan deo njihovih očekivanja ispunite. U ovoj sedmici će biti iznenađenja – i onih prijatnih i onih koja vam baš i ne odgovaraju. Stižu informacije o promenama koje će vam se u prvom trenutku učiniti kao da vas vraćaju korak unazad. To je samo vaša perspektiva, vaše pozicije su stabilne.

Novac

Nepovoljan period za novac. Ili morate vratiti neko dugovanje ili vas očekuju veći troškovi....ili jednostavno – nećete zaraditi onoliko koliko ste očekivali.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju. Takođe – mogućnost povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare