Jesen se zahuktava, a saznajte šta nam zvezde donose u oktobru!

Brzinski juri ova godina i dok dlanom o dlan - već smo u oktobru! Jesen se polako zahuktava, kišobran nam je već postao svakodnevni modni dodatak....pa da vidimo kakvu nam predstavu zvezde pripremaju...

AstroZabava | Super žena |
Podeli
Foto: Syda_Productions/Depositphotos
Foto: Syda_Productions/Depositphotos

Sunce, Venera i Merkur su na početku meseca u znaku Vage. Rastući Mesec je u Škorpiji, Jupiter u Strelcu a u Jarcu Saturn i retrogradni Pluton. U znaku Riba se nalazi retrogradni Neptun, a isto tako retrogradni Uran u znaku Bika. Mars je u znaku Device. Zbog naglašenog znaka Vage, u fokusu će tokom oktobra biti odnosi svake vrste, a pošto su sve planete iz ovog znaka u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Plutonom – koplja će se lomiti, prepreke savladavati, relacije i poslovne i emotivne će biti na velikom ispitu... Takođe - jurićemo poslovno finansijsku stabilnost ....ponekad je sustizati, a ponekad baš i ne...

Prva planeta koja menja znak je Merkur koji 3-eg ulazi u znak Škorpije. Um i reči koje seku kao britka sablja – razgovori će izbaciti na videlo mnogo toga što se krilo ili bilo nepoznato i nejasno. U prvih nedelju dana kretanja kroz znak Škorpije doneće mnogobrojne preokrete, tenziju u razgovorima i svadljivost. Istog dana i Pluton kreće direktnim hodom – ono što je mesecima „kuvalo“ ispod površine u narednom periodu, kada tranzitne planete aktiviraju Plutona – doneće promene i suštinske transformacije.

Dan kasnije, 4-og Mars prelazi u znak Vage. Planeta akcije i inicijative, ratnik – pokušavaće da balansira u znaku u kojem ima loše dostojanstvo – sa malo ili ni malo uspeha. Doneće pokušaje da diplomatskim putem rešimo situacije koje su pred nama, ali uspeh nije zagarantovan – previše će ovaj Mars biti slab, a i u dosta lošim aspektima sa Saturnom i Plutonom – tako da nas očekuje period u kojem će nas povremeno izdavati snaga i moraćemo zaista mnogo da se potrudimo oko svega. 8-og oktobra Venera prelazi u znak Škorpije. Još jedna planeta ide u znak u kojem se ne oseća dobro, jer Venera treba da uživa, a ne da se bori. Ono što je dobro jeste da Venera i Mars podržavaju jedno drugo, daju utočište i snagu jedno drugom pa će kroz odnose ovo da se manifestuje na sledeći način – samostalno, slabi smo....ali ako se držimo zajedno – nepobedivi smo.

13-i oktobar je vreme za pun Mesec u znaku Ovna. U danima oko punog Meseca lepo i dobro ćete da odmerite da li nešto treba pokretati, reći, učiniti ili ne. Ovo su dani u kojima su pogrešni potezi itekako mogući pa je tu impulsivnost potrebno smanjiti. U prevodu – strpljen, spašen.

Od 20-og oktobra Merkur u Škorpiji ulazi u svoju senku, spremajući se za retrogradni hod koji će otpočeti poslednjeg dana ovog meseca. Kad god je Merkur u senci, mnogo toga se dešava ispod površine, tajno – sada će se praviti dogovori i kombinacije koji će tokom novembra startovati....Svaku ponudu koja dolazi do vas treba dobro odmeriti i još bolje proveriti i izanalizirati...

23-eg Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Nastupa centralni deo jeseni – vreme umiranja za sve ono što je trulo i što je svoju svrhu ispunilo....29-og je i mlad Mesec u znaku Škorpije – računajte da ulazimo u vreme preokreta, vreme borbe ali i vreme kada će se videti ko je naš, a ko više ne, na koga i na šta možemo da računamo, a za šta je vreme da ode iz našeg života.

I tako.....sve zbirno zvuči onako malo napeto, jel da? No, suštinski – oktobar je mesec sa mnogo posla i malo vremena. Mesec kada treba rešiti mnogo toga, kada treba doneti važne odluke – ali od momenta kada rešimo, odlučimo, kada shvatimo šta je najbolje za nas – nema više razloga za stres, zar ne?

Kompletan horoskop za oktobar saznajte na ovom linku.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu