Spremni za 2020. godinu? Evo šta nam horoskop najavljuje za predstojeći period

Par reči o godini u koju ulazimo.

AstroZabava | Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos/agsandrew
Foto: Depositphotos/agsandrew

Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020. godinu govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Deviza ove godine bi mogla biti – kako si radio, tako ti se vraća. Univerzum, Bog, sudbina – nazovite kako god želite i kako god vam je milo – u 2020. svodi račune. Ono u šta smo uložili sebe, na pravi način – biće uzvraćeno i plaćeno. Ono gde smo škrtarili, hvatali krivinu, ono gde smo svesno grešili - tu ćemo se suočiti sa posledicama. Znate kako kažu – ni po babu, ni po stričevima.

No, neka se univerzum bakće našim i svojim dugovanjima – da mi vidimo šta ćemo i kako ćemo kroz 2020. Ovako naglašena simbolika znaka Jarca traži od nas realnost, praktičnost, fokusiranost na prave, trajne i vredne ciljeve. Traži stabilnost, upornost i istrajnost. Traži da sebe ograničimo, da nam to ne bi okolnosti uradile.

Foto: Depositphotos/newlight
Foto: Depositphotos/newlight

U ovoj godini nas čeka i retrogradnost Venere i Marsa – planeta koje vladaju žensko-muškim odnosima, ali i planeta koje predstavljaju lepotu, uživanje, blagostanje kao i energiju, akciju i volju. Venera će u znaku Blizanaca započeti retrogradno kretanje 13. maja a završiti 25. juna. U istom periodu će i Saturn biti retrogradan u znaku Vodolije (ove dve planete će imati aspekt trigona) pa je u prolećnim mesecima moguć procvat karmičkih odnosa ali i vraćanja u emotivnu prošlost. Mars je retrogradan od 9. septembra do 14. novembra. Simpatičnom igrom slučaja (aha, slučaj kako da ne) ova planeta će biti u kvadratnom aspektu sa Jupiterom i Saturnom još od jula i ulaska u znak Ovna pa sve do kraja 2020.godine. Gde je kvadrat, tu je i borba pa će drugi deo 2020. biti prilično zahtevan. Želećemo napred (simbolika Marsa u Ovnu), ali će nas situacije, okolnosti, ljudi, zakoni ljudski i božamski – vraćati unazad da ponovimo lekciju i naučimo da sve može samo onda kada mu je vreme, a ne onda kada mi to želimo.

Merkur će tri puta biti retrogradan. U periodu februar–mart u znaku Riba, u periodu jun–jul u znaku Raka i u periodu oktobar–novembar u znaku Škorpije. Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i Neptun imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse. Očekuju nas pomračenja – Meseca u januaru, junu, julu i novembru. Sunca u junu i decembru.

I sve u svemu – tu smo gde smo. Pred nama je jedna dosta zahtevna godina koja će testirati naše snage, volju i mogućnosti, ali će nas istovremeno – nagraditi baš u onim momentima kada to ne očekujemo. Imaćemo priliku da mnogo toga što smo pogrešno radili – ispravimo i nadam se – naučimo da više cenimo prave vrednosti u životu. Da cenimo sebe, ali i one koji su oko nas. Da onome što je trajno damo primat i prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu