Roditeljstvo

Fotografija zbog koje ni Fejsbuk nije znao šta da radi

Kada je fotografkinja Džejd Bil postavila na Fejsbuk fotografiju majki koje doje, bila je iznenađena odgovorima ljudi koji su stizali sa svih strana sveta.

Petak, 13.02.2015.

17:46

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Džejd fotografiše žene već 15 godina, a inspirisao ju je sopstveni nagi portret dok je dojila sina i bila 40 kilograma teža. Upravo ju je ta fotografija podstakla da karijeru posveti slavljenju lepote, mana, različitih oblika tela i ranjivosti svih majki.

"Ova fotografija je brzo postala viralna. Mnogi muškarci su mi zasuli inboks porukama da je uklonim, iako sam cenzurisala bradavice i genitalije baš zato što mi je Fejsbuk pređašnje fotografije brisao.“

Pogledajte i kako izgleda prava slika ženskog tela nakon devet meseci trudnoće

Zanimljivo je da je neko primetio da jedna bradavica nije bila zamagljena, zbog čega je fotografija prijavljena i naravno, uklonjena.

“Zar ne mislite da je glupo što muškarci mogu da pokazuju bradavice dok za žene važi suprotno pravilo? To čak nije problem Fejsbuka, nego kultura. Volela bih da mogu da postavim fotografije nagih majki u činu dojenja, ali volela bih i da svi Amerikanci redefinišu svoju vezu sa ženskim grudima i slave golo telo, njegove različite oblike bez potrebe da ga etiketiraju kao ’vulgarno’ i ’odvratno’“, kaže ona za “Kosmpolitan“.

Na kraju Džejd je ispravila svoju grešku i u potpunosti cenzurisala fotografiju koja se i dalje nalazi na njenoj stranici na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.