Roditeljstvo

Trikovi: Kako da beba prespava noć u svom krevetu

Ukoliko i vaša beba teško tone u san, ne može da spava sama u prostoriji i često se budi u toku noći, pogledajte nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da čitava porodica uživa u dugom i bezbrižnom snu.

Četvrtak, 19.02.2015.

16:19

Izvor: Yumama.com

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Ćerkica jednog roditeljskog para iz Amerike imala je poteškoće sa spavanjem, zbog čega su mama Lora i tata Erik kontaktirali savetnika za bebin san Ingrid Prueher.

Jedini način na koji ova neodoljiva devojčica može da se uspava jeste u majčinom naručju, i to tokom ljuljuškanja, a spava isključivo u maloj stolici na ljuljanje. Ovo je potpuno pogrešan pristup, veruje Prueherova i izdvaja sledeće savete kao ključne:

Uspavljivanje ljuljuškanjem u naručju je u redu tokom prvih nekoliko dana ili nedelja od rođenja bebe, ali to ne sme postati navika. Kod beba i njihovog uspavljivanja je najvažnija rutina, pa bi lošu naviku da se beba ljuljuška trebalo promeniti i uspostaviti drugačiju rutinu.

Takođe, beba ne bi trebalo da spava u sobi s mamom i tatom. Kako biste atmosferu učinili prijatnom za bebin san, pokušajte da napravite ambijent u kome je beba uživala pre rođenja. Dakle, trebalo bi oživeti uspomene na matericu - zamračiti prostoriju u kojoj dete spava i pustiti odgovarajuće zvukove.

Naime, iako je odraslima potrebna tišina kako bi zaspali, mališani su naviki na buku u materici, pa bi im trebalo omogućiti "belu buku" (bilo emitovanjem audio snimka, bilo uspavljivanjem zvukom "ššššššš"). Uz to, ne postavljajte bebu na sredinu kreveca, već ukrivo, kako bi dodirivala rešetke kreveca - baš kao zidove u materici.

Baš kao i odraslima, bebama je potrebno između jednog i trideset minuta da se uspavaju. Ne očekujte da će se vaša beba uspavati lako i brzo, već strpljivo sačekajte da se ona umiri”.

Erik i Lora rekonstruisali su sa ovom savetnicom uslove u kojima je njihova beba živela u materici, poslušali ovih nekoliko sitnih, ali ključnih, saveta i, verovali ili ne, to je bilo dovoljno! Njihova devojčica se danas uspavljuje sama - i to u svom krevetu, a uspeva da prespava čitavu noć!

Izvor: yumama.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare