Roditeljstvo

Ovako izgleda telo nakon porođaja: "Žene, ne trčite odmah u teretanu"

Veliki je pritisak da se odmah nakon porođaja krene u misiju gubljenja trudničkih kilograma. Upravo zato nam treba “ona druga strana priče" kao podsetnik na to kako izgleda normalno žensko telo.

Sreda, 25.02.2015.

12:36

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

To je nešto što je što je fotografkinja Džejd Bil želela da ovekoveči. Naime, ona je pre nekoliko nedelja “šokirala” svet fotografijom novopečenih majki dok doje svoju decu. Sada je u okviru dugogodišnjeg “The Body" projekta odlučila da pokaže kako žene zaista izgledaju posle porođaja.

Pogledajte i fotografiju zbog koje ni Fejsbuk nije znao šta da radi

*ALT

Naime, ona fotografiše majke u svim etapama majčinstva, bilo da je to nekoliko godina nakon porođaja ili samo nekoliko dana. Ipak, sve imaju nešto zajedničko – izgledaju prirodno, zdravo i prelepo.

“U medijima možemo videti samo jednu stranu priče – majke koje odmah nakon porođaja idu u teretanu svaki dan i gube kilgorame. Ali, niko ne vidi nas ostale. Ni jedno ni drugo nije loše. Nema ničeg lošeg u teretani, ali nema ničeg lošeg ni u tome ako žena želi nekoliko meseci da se opusti – to je moćno i prelepo. Želim da se žene ne osećaju kao gubitnice ako odmah ne krenu sa dijetom i vežbanjem”, kaže Džejd za “Cosmopolitan”.

Pročitajte i šta je Džejd Bil izjavila za naš portal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare