Majka u panici nakon što je shvatila da druga žena mesecima doji njenu bebu

Jedna anonimna majka izrazila je na internetu nevericu kada je uhvatila drugu ženu da doji njeno dete.

Bebe | super zena |
Podeli
foto: t.tomsickova/depositphotos.com
foto: t.tomsickova/depositphotos.com

Koliko je sigurno da druga majka doji moju bebu?

Nekada je dojenje tuđih beba bila uobičajena praksa. Ipak pedijatar Vendi Su Svanson kaže da je ovu praksu danas bolje izbegavati: "Svaki put kada vaša beba dobije mleko od druge majke postoji rizik od infekcije. HIV, herpes, hepatitis C mogu da se prenesu preko majčinog mleka, kao i neke bakterijske i virusne infekcije“.

Naime, ova žena usvojila je ćerku koju je morala da da na čuvanje budući da je samohrana majka i mora da radi. Žena koja je čuvala bebu je takođe majka i ima dvoje male dece. Odmah joj je rekla da je protivnica veštačkog hranjenja bebe i da svoju decu isključivo doji.

Ipak, samohrana majka nije imala drugu opciju i ignorisala je ove sugestije sve dok jednog dana nije iznenada uhvatila bebisiterku kako doji njenu ćerku.

Ovo ju je jako razljutilo, iako je bebisiterka rekla kako je želela da spase njeno dete od hemije kojom ga je hranila mesecima i da treba da joj bude zahvalna što joj pruža majčino mleko sve ovo vreme.

Majka je odlučila da više ne vodi svoju ćerku na čuvanje kod pomenute žene i nije sigurna da li bi trebalo da je prijavi, da upozori ostale roditelje ili da svoj slučaj obelodani na društvenim mrežama.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu