Roditeljstvo

Ova imena su strogo zabranjena: Evo koja su čak dospela i na crnu listu u jednoj zemlji

Roditelji na Islandu su se ponadali da će sinu dati ime Lucifer, a onda je usledio šok. Ime za koje su se odlučili je uvršteno na listu zabranjenih.

Subota, 30.11.2019.

13:19

Izvor: Super žena

Ova imena su strogo zabranjena: Evo koja su čak dospela i na crnu listu u jednoj zemlji
Foto: Depositphotos/oksun70

Podeli:

Naime, ova zemlja ima prilično stroga pravila po pitanju imena. Ako bilo ko odabere ime koje nije na popisu dozvoljenih, mora da se obrati Odboru za imenovanja. To su učinili i roditelji sa početka priče, ali je njihova ideja odbijena zbog "povezanosti sa đavolom", ali i zbog islandskog jezika.

Naime, sva imena u toj zemlji moraju da budu u skladu sa jezičkim pravilima i abecedom, piše Index.hr. S obzirom na to da islandski alfabet nema slovo "C", ime Lucifer je automatski zabranjeno.

"Lucifer je jedno od imena za đavola i veruje se da bi moglo da izazove sramotu. Osim toga, nije u skladu sa pravopisom islandskog jezika jer slovo 'C' nije deo islandske abecede”, prenosi "Nameberry" mišljenje Odbora za imenovanja te zemlje.

Ove godine na Islandu su zabranjena i ženska imena Arijel, Lejdi i Zelda, a za dečake Arijan, Ezra i Sezar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare