Roditeljstvo

Supruga Ilona Maska otkrila šta znači svako slovo imena njihovog deteta, tek sad ništa nije jasno

Tehnološki milijarder Ilon Mask i kanadska pevačica Grajms dočekali su svoje prvo dete, dečaka koji je rođen u ponedeljak uveče. Mask je podelio fotografije bebe i potvrdio da se i Grajms i beba dobro osećaju.

Sreda, 06.05.2020.

13:26

Izvor: businessinsider.com

Supruga Ilona Maska otkrila šta znači svako slovo imena njihovog deteta, tek sad ništa nije jasno
Foto: Getty/Jason Kempin / Staff

Podeli:

Međutim, izvršni direktor Tesle i Spejs iksa već je izazvao pometnju bebinim imenom, za koje je tvitnuo da će biti "X Æ A-12 Musk".

Iako nije poznato da li se Mask šalio, mnogi od njegovih i Grajmsinih fanova tumače ovo ime kao zagonetku, neprestano nagađajući šta znače ti znakovi.

Jedan korisnik Tvitera tumačio je ime kao "X Ash Archangel" - "Æ" se izgovara kao ash, odnosno pepeo a "Archangel" je bilo interno kodirano ime Cijinog aviona A-12. Mask je lajkovao ovaj tvit, zbog čega su ljudi pomislili da je to ispravna pretpostavka.

Druga osoba je nagađala da se X odnosi na Prvu knjigu Mojsijevu.

Druga teorija koristila je malo matematike da bi odgonetnula naziv: X je rimski broj za 10, J je deseto slovo abecede, a ako brojite unazad 12 slova od A, dobićete O.

Kao što je jedna osoba istakla, ako je ime bebe X, Mask već poseduje domen s tim nazivom: 2017. godine kupio je X.com, veb-sajt za svoju drugu kompaniju.

A ako je ime koje je tvitnuo Mask pravo, možda je već dugo u upotrebi. Jedna osoba je primetila da se latinični znak Æ pojavljuje i u pesmi sa Grajmsinog poslednjeg albuma.

Grajms je u utorak uveče objasnila značaj tog imena na tvitu, razlažući svaki znak posebno.

"X je nepoznata promenljiva", rekla je. "Æ je moj vilenjački pravopis za Ai ('love &/or Artificial intelligence' što znači ljubav i / ili veštačka inteligencija)."

Ona je nastavila: "A-12 = preteča SR-17 (naša omiljena letelica). Bez oružja, bez odbrane, samo brzina. Sjajna u borbi, ali nenasilna." (Moguće je da je mislila SR-71, a ne SR-17.)

Dodala je da "A" takođe odgovara "Arhanđelu, mojoj najdražoj pesmi".

Činilo se da je pojašnjenje unelo još više zabune, pa su se mnogi korisnici Tvitera pitali da li je to stvarno ime deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.