Jedan donor, 36 beba i gomila tužbi

Roditelji su mislili da je davalac broj 9623 genijalan izbor jer govori četiri jezika, a ne neko ko je napustio fakultet i sa kriminalnim dosijeom.

Bebe | Super žena |, Theatlantic.com |
Podeli
Ilustracija foto: depositphotos/Wavebreakmedia
Ilustracija foto: depositphotos/Wavebreakmedia

Za majke on je bio samo donator 9623. Nisu znale njegovo ime, ali iz njegovog blistavog profila znali su da ovaj davalac sperme ima IQ 160, govori četiri jezika, da je spremao doktorat iz neuronautičkog inženjeringa i da izgleda kao Tom Kruz.

Ali davalac broj 9623 nije ono za šta se predstavio. Nije bio na postdiplomskim studijama. Nikada nije ni završio fakultet. Laži su počele da se raspliću 2014. godine, kada je banka sperme slučajno otkrila njegovo ime - Kris Ageles - i njegovu imejl adresu u grupnoj poruci majkama. Do tada je sperma koju je dao tokom 14 godina poslata u više država, a iz toga je rođeno najmanje 36 beba.

Radoznale majke su guglale i pronašle komentar koji je ostavio na mreži o tome kako "čuje glasove". Kasnije su saznali da je bio hospitalizovan zbog mentalnih bolesti, nesposoban, da je u jednom trenutku bio samoubilački nastrojen i da se izjasnio krivim za provalu - sve pre ili za vreme dok je donirao spermu.

Banka sperme nije znala ništa od ovoga i nije proverila nijednu informaciju iz njegove biografije koja se nalazila na njegovom profilu, navodi se u tužbama koje su majke podnele. Bile su šokirane kada su shvatile koliko neregularnosti u svom radu ima banka sperme. A sada su zabrinute da bi njihova deca mogla da naslede predispoziciju za mentalne bolesti. Od 2016. podnele su više od deset tužbi protiv banke sperme; jedan slučaj se sada vodi pred Vrhovnim sudom Džordžije.

Iz banke sperme nisu hteli da se oglase ovim povodom.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu