Roditeljstvo

Rođena je kao dečak, pa zatrudnela nakon što je slučajno otkrila da ima jajnike FOTO

Majki Čanel rodila se sa muškim polnim organima pa kao tinejdžerka nakon rutiskog pregleda saznala da ima jajnike, matericu, grlić materice i jajovode.

Sreda, 18.11.2020.

11:17

Izvor: Super žena

Rođena je kao dečak, pa zatrudnela nakon što je slučajno otkrila da ima jajnike FOTO
Foto: Depositphotos/bartoshd

Podeli:

Majki (18) je odgajana kao dečak, ali je uvek osećala da je drugačija od svojih muških prijatelja.

Testovi koji su rađeni dok je bila u majčinom stomaku pokazali su da je devojčica, pa se porodica iznenadila kada se rodila sa muškim polnim organima.

"Svima je od početka bilo jasno da sam drugačija", rekla je Majki koja živi u Bostonu, te dodala:

"Kad sam imala pet godina igrala bih se sa tetkinim tašnama i stavljala mamin karmin. Nikada se nisam osećala kao dečak, bila sam prilično ženstvena i nisam prošla kroz ceo dečački pubertet. Imam malo dlaka na licu i uvek sam imala ženski oblik tela, sa širokim kukovima i zadnjicom".

Kaže i da su je maltretirali u školi, govorili da je homoseksualac i transvestit još od trećeg razreda dok nije znala šta to znači.

Kad je imala 13 godina priznala je da je homosekualac, ali se kasnije pitala da li je transrodna. Istina je otkrivena sasvim slučajno kad je Majki otišla na rutinske preglede.

"Imala sam čudan osećaj nakon uriniranja i seksa pa su lekari uradili ultrazvuk mog urinarnog trakta. Rekli su mi da imam grlić materice, matericu, jajnike i jajovode i da mogu da zatrudnim ako želim. Pomislila sam da se šale i nisam verovala da je tako nešto moguće i pitala sam se gde su sakrili kamere", rekla je Majki.

Majki je dijagnostikovan PMDS (sindrom perzistentnog milerijanskog kanala), retko stanje u kome osoba sa spoljašnje strane ima muške polne organe, sa ženskim reproduktivnim organima unutra.

Doktori su je savetovali da odradi hitnu histerektomiiju.

*ALT

"Ljudi sa PMDS su skloni raku i tumorima, a rizik se smanjuje ako obavite histerektomiju. Moji muški organi su neplodni, ali rečeno mi je da mi jajnici funkcionišu", objašnjava Majki i dodala:

"Bila sam u šoku nekoliko nedelja, a onda sam shvatila da neću moći da imam dete, sem ako ga sama ne rodim i to uskoro. Uvek sam znala da hoću da budem roditelj. Kao dete sam se igrala sa lutkama bebama i tada bih zamišljala svoju decu, pa sam odlučila da, pošto je situacija 'sad ili nikad', što pre zatrudnim".

Prošla je kroz brojne procedure i sada je u četvrtom mesecu trudnoće i kaže da su joj rekli da su šanse da će uspeti samo 20 posto, ali uspelo je, prenosi britanski "Metro".

"Bila sam šokirana, ali presrećna i jedva čekam da postanem roditelj. Moji roditelji nisu bili često uz mene kad sam bila dete, a ja želim da budem pravi roditelj svom detetu", objašnjava Majki.

Rešila je da progovori javno o svom stanju kako bi podigla svest o PMDS i pomogla ljudima da shvate da je to stanje koje može svakome da se desi na rođenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.